ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/1/2017._

Με... μισή ευκαιρία μέσα στην Τούμπα, ο ΠΑΣ πέτυχε ένα γκολ κι έφυγε με το τρίποντο! Τι κι αν ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή (κοντά στο... 75-25), τι κι αν είχε κοντά στις 20 τελικές στην... εστία, τι κι αν ήταν -σαφώς- καλύτερος; Αποτέλεσμα δεν πήρε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στην Τούμπα για να "στηθεί" πίσω. Και στήθηκε καλά. Με την άμυνα σχετικά ψηλά (πάνω από τη σέντρα) και πίεση στα άκρα, για να αποφύγει τις κατεβασιές των ακραίων μέσων. Περιόρισε τον ΠΑΟΚ σε παιχνίδι άξονα, έβαλε δύο πάνω στον Μπίσεσβαρντ, άφησε τον Πέλκα να αλωνίζει και στηρίχθηκε στην τύχη και τον τερματοφύλακα.

Τα είχε και τα δύο: Ακόμη κι όταν ο Πασχαλάκης έκανε λάθος, έβλεπε την μπάλα πότε να χτυπά στο δοκάρι του, πότε να το... γλείφει, πότε να προσκρούει η μπάλα σε... πεσμένους αμυντικούς! Πράγματι, απόψε στην Τούμπα... κοιμήθηκε ο Θεός!

Το παραδέχτηκε, άλλωστε, ο Γιάννης Πετράκης, μετά το παιχνίδι: "Ήμασταν τυχεροί", δήλωσε στο συνδρομητικό, την ώρα που ο ομόλογός του του ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς, δήλωνε: "Τι να πω..."

Τι να πει, πράγματι... Έστησε την ομάδα που κέρδισε στη Λιβαδιά, με τον Πέλκα αντί του Μυστακίδη, για να πάρει πράγματα, όπως στο τέλος του προηγούμενου αγώνα. Τα πήρε όλα, εκτός από γκολ... Έβαλε τον Μυστακίδη κρατώντας τον Πέλκα, αλλά κι ο "μικρός" και ο Μπίσεσβαρντ ήταν, πλέον, κουρασμένοι. Πήγε με Κουλούρη, έβαλε Αθανασιάδη, αλλά η γκίνια των επιθετικών του ΠΑΟΚ καλά κρατεί...

Όσες φορές κι αν δει κάποιος το παιχνίδι, τα ίδια θα βλέπει: Πολλές ευκαιρίες, γκολ μηδέν. Έτσι, το αποτέλεσμα δίνει πάτημα σε όσους γκρινιάζουν, να αρχίσουν να φωνάζουν, για φορ περιοχής και καλό αντικαταστάτη του Ροντρίγκες.

Η διαιτησία έχασε φάσεις. Περιέργως, τα σφυρίγματα ευνόησαν τον ΠΑΣ...

Pre Game

Ίσως άλλες χρονιές αυτό να ακουγόνταν "κάπως", όμως εφέτος τα πράγματα έτσι ακριβώς είναι: Και οι δύο ομάδες δεν θέλουν να χάσουν την επαφή με την... κορυφή!

Τα Γιάννινα έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, έχουν συγκεντρώσει 19 βαθμούς και βρίσκονται μία θέση κάτω από τον ΠΑΟΚ! Οι γηπεδούχοι έχουν 20 βαθμούς και είναι στην 7η θέση (άρχισαν, βέβαια, με -3 την εφετινή χρονιά).

Ένα άλλο παράδοξο είναι το ότι αυτή είναι η... 2η αγωνιστική (αφού αρχίσαμε με καθυστέρηση και, άγνωστο για ποιον λόγο, από το μέσον των αγωνιστικών).

Για τον Ίβιτς απουσιάζει ο Ροντρίγκεζ (πρέπει, πλέον, να θεωρείται παίκτης άλλης ομάδας). 

Στην μάχη της Τούμπας ο Πετράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Μπέριου και Κόντε, ενώ εκτός έμεινε και ο τιμωρημένος Ζάιρο. 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: - / 16' Τζημόπουλος
Δοκάρια: 88' Αθανασιάδης / -


Διαιτητές:  Αναστάσιος Παπαπέτρου, Χασάν Κούλα, Δημήτριος Γκάγκας, 4ος Διαιτητής: Αγησίλαος Μπουρμασόπουλος
Κίτρινες: - / 20' Ακόστα, 90' Πασχαλάκης
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ(67' Μυστακίδης), Μπίσεσβαρντ, Πέλκας(86' Περέιρα), Κάμπος, Κουλούρης(61' Αθανασιάδης).
Στον πάγκο οι: Βελλίδης, Μαλεζάς, Περέιρα, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Αθανασιάδης, Κίτσιου.



ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα(27' Γαρουφαλιάς, 76' Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος(89' Μπουκουβάλας), Ακόστα
Στον πάγκο οι: Περιστερίδης, Μαυροπάνος, Μπαμπούλου, Νικόλιας, Μπουκουβάλας, Βιντάλ, Γαρουφαλιάς.




Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Περιμένετε λίγο για να φορτώσει η εφαρμογή. Στη συνέχεια, η ανανέωση γίνεται αυτόματα. Σε περίπτωση που καθυστερήσει η ανανέωση πάνω από 3', ανανεώστε τη σελίδα: