ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗ, 11/1/2017._ 


Μετ' εμποδίων εκτελούνται, σήμερα, Τετάρτη, τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, καθώς αρκετά από τα λεωφορεία έχουν παροπλιστεί, ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές που παραμένουν αδιάβατες, καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί.


Δεν εκτελούνται δρομολόγια του ΟΑΣΘ προς Ακροπόταμο, Αρδαμέρι, Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο, Περιστερά, Λιβάδι, Άγ. Αντώνιο, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια, Μηχανιώνα, Επανομή, Ανω Πόλη.

Με προβήματα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ προς Σαράντα Εκκλησιές, Ευαγγελίστρια, Κρυονέρι, Πολίχνη, Ηλιούπολη, Μετέωρα, Πεύκα, Συκιές. 

Να σημειωθεί ότι, από τα 156 λεωφορεία του ΟΑΣΘ που βρίσκονται τώρα στους δρόμους, ΜΟΝΟΝ τα 44 διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.


Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδης, μιλώντας πριν από λίγο στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, παραδέχτηκε ότι 72 από τους υπαλλήλους του Οργανισμού, σε διάφορες θέσεις, έχουν δηλώσει ασθένεια σήμερα κι έχουν προσκομίσει βεβαίωση από το ΙΚΑ γι αυτό. Κατήγγειλε, επίσης, ότι στις 2 Ιανουαρίου είχε ενημερώσει εγγράφως όλους τους δήμους για την επερχόμενη κακοκαιρία, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. "Κανείς δεν ήταν έτοιμος", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε ακόμη ότι, χθες, κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, τέσσερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είχαν εγκλωβιστεί στους δρόμους του Επταπυργίου, ακυρώνοντας, ουσιαστικά, το δρομολόγιο, ενώ τα λεωφορεία από το ΙΚΕΑ προς την πόλη με επιστροφή έκαναν το δρομολόγιο σε... επτά ώρες!