#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κηδεύτηκε ο Κυριάκος ΑμοιρίδηςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/1/2017._


Στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης κηδεύτηκε σήμερα Κυριακή, ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδη, με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών. 


Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη αναχώρησε από τη Βραζιλία, έπειτα από επιμνημόσυνη τελετή που τελέστηκε την περασμένη Τρίτη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προς τιμήν του.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για έναν «διπλωμάτη ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα».

Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα Γενικά Προξενεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Ρόττερνταμ και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι στη πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως Πρέσβης της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της Πρεσβείας, καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Σχόλια