[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Δε θα ληφθούν, αλλά θα... ενεργοποιηθούν μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση


ΑΘΗΝΑ, 22/1/2017._


Αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, φιλοξενεί σήμερα το Έθνος της Κυριακής, στην οποία ο υπουργός δεν μιλά για λήψη, αλλά για.... ενεργοποίηση μέτρων, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.


Να τι γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα:

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα κατηγοριών μέτρων, που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ξεκαθαρίζει, πάντως, πως σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και στέλνει μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτησή τους. 

Ο υπουργός επισημαίνει ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να περιέχει μια συμφωνία-πακέτο για τα δημοσιονομικά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. 

Και τέσσερις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup υπογραμμίζει πως «κανένας δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015» και επαναλαμβάνει πως το 1% του πλεονάσματος θα πρέπει να πάει για μείωση φόρων και εισφορών. 

Στη συνέντευξή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προαναγγέλλει τη σταδιακή υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες, με πρώτο βήμα την τοποθέτηση μηχανημάτων POS σε 200.000 επαγγελματίες. 

Παράλληλα, καθιστά σαφές πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, που σε συνδυασμό με το περιουσιολόγιο θα φέρουν πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Ο υπουργός Οικονομικών αναλύει και τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι από την έως τώρα του εμπειρία δεν έχει πειστεί απολύτως ότι οι συζητήσεις πηγάζουν από την εγκυρότητα των οικονομικών επιχειρημάτων. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]