[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια θέματα προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/1/2017._

Η διαπραγμάτευση, το σημερινό Γιούρογκρουπ και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ κερδίζουν, σήμερα, τη μάχη των πρωτοσέλιδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΔΝΤ με το ...πιστόλι στον κρόταφο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τέλος στις κυβερνητικές ψευδαισθήσεις περί πιθανής αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα έβαλαν χθες οι δανειστές, εν όψει του σημερινού Eurogroup. Παράλληλα, διεμήνυσαν ότι θα πρέπει να ψηφιστούν εδώ και τώρα σκληρά πρόσθετα μέτρα, ύψους 4,5 δισ. ευρώ, για την περίοδο μετά το 2018".

ΕΘΝΟΣ: "120 νέα ΚΕΠ για κόκκινα δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη σύσταση 120 ειδικών Γραφείων Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια σε όλη τη χώρα προχωρά η κυβέρνηση. Ειδικοί σύμβουλοι θα παρέχουν οδηγίες και στήριξη σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και 500.000 επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα γραφεία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανταρσία στο στρατό από Τσάμηδες και Γκρίζους Λύκους

«Μετά τους "αλβανόψυχους" δήθεν Έλληνες στρατιώτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, τώρα έρχεται στην δημοσιότητα και "Έλληνας" που υπηρετούσε σε νευραλγική θέση στην Πολεμική Αεροπορία (στην Μονάδα Προστασίας Αεροδρομίου της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας) ο οποίος ορκίζεται πίστη στην τουρκική σημαία και στον τουρκικό λαό! Μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει είναι "θαυμαστής των Γκρίζων Λύκων" και "περήφανος που είναι Τούρκος"», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Περιουσιολόγιο χωρίς....καταθέσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περίεργες αποφάσεις, οι οποίες αφενός προκαλούν μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και αφετέρου οδηγούν στην αποδυνάμωσή του έλαβε η υφυπουργός Οικονομικών, Αικ Παπανάτσιου. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ε.Τ." , το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο άλλαξε εντός του 2016, με συνέπεια η ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου να μετατεθεί για τα τέλη του 2018".

ΕΣΤΙΑ: "Πτήσεις με εθνόσημο. Ο Τράμπ και η διαδρομή Αθήνα-Νέα Υόρκη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ ημερών, η Emirates ανακοίνωσε την έναρξη δρομολογίων μεταξύ Αθηνών και Νέας Υόρκης με καθημερινές πτήσεις . Η αντίδρασις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπήρξε άμεση: οι τρεις κολοσσοί των αμερικανικών αιθέρων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση δια της οποίας επιτίθενται στην αραβική εταιρεία και καλούν τον Τράμπ "να προστατεύσει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας. Τι θέση παίρνει η Αθήνα έναντι αυτών των γεγονότων; Την προβληματίζει η ενδεχόμενη ακύρωσις του εμπλουτισμού των πτήσεων με τις ΗΠΑ, που αποφέρει εμπορικά και τουριστικά οφέλη; Είναι έτοιμη ίσως να το εκμεταλλευθεί προς όφελος ελληνικών εταιρειών;"

Η ΑΥΓΗ: "Στον αστερισμό του Eurogroup".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από την πολιτική βούληση των εμπλεκομένων μερών να "συμβιβάσουν" τις μεταξύ τους διαφορές και , ιδιαίτερα, τη βούληση του ΔΝΤ να περιορίσει τις αξιώσεις για νομοθέτηση "προληπτικών" μέτρων μετά το 2018, μέτρων δηλαδή που θα κινούνται πέραν του εφαρμοζόμενου προγράμματος, εξαρτάται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τις επόμενες 25 ημέρες στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κοφτερό Γιούρογκρουπ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις προσέρχονται στη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ η ελληνική κυβέρνηση και η σκληρή πτέρυγα των δανειστών. Όσοι εταίροι συντάσσονται με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ ζητούν την ψήφιση προληπτικών μέτρων ώστε ο "κόφτης" να λειτουργεί αντίστροφα εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων Η κυβέρνηση δεν το συζητά και προκρίνει μόνο την επέκταση του "κόφτη" για ακόμη έναν χρόνο , το 2019".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο εφιάλτης του 2015 επιστρέφει".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφή προειδοποίηση προς την Αθήνα, πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έστειλε χθες η Ευρωζώνη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα πρώτα μπλόκα στήνουν οι αγρότες

Όπως τονίζει η εφημερίδα, «στον κόμβο της Νίκαιας αναμένεται να στηθεί σήμερα το μεγαλύτερο μπλόκο με τρακτέρ των φετινών κινητοποιήσεων, το οποίο οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν υπάρχει".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο απολογισμός για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης, που κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολογισμός διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας. Διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, με στόχο να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία. Επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων δεν συμβαδίζει με τη λαϊκή ευημερία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φεβρουάριο με ΔΝΤ ή νέες περιπέτειες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι λεονταρισμοί των κυβερνώντων ότι δήθεν δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα -αν και το παρασκήνιο βοά ότι έχουν ήδη κάνει δεσμευτικές συζητήσεις με τους δανειστές- ενδεχομένως εντάσσονται στη συνήθη διγλωσσία τους. Σε διαφορετική περίπτωση η ανικανότητά τους ενδεχομένως οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα τρία σκαλοπάτια Φεβρουάριος, Ιούλιο και Σεπτέμβριος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φτάσαμε στον κόμπο και ουδείς είναι βέβαιος αν σήμερα στο Eurogroup ή , έστω, στη συνεδρίαση της 20ής Φεβρουαρίου, θα λυθεί ή ...θα πάει μακριά η βαλίτσα. Αν πάντως δεν έχουμε συμφωνία για την αξιολόγηση έως τον επόμενο μήνα, τότε η λύση θα πάει όντως πολύ μακριά. Για την ακρίβεια έχουμε μπροστά μας τρία ορόσημα: τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Το καθένα με τις ιδιαιτερότητες και τους κινδύνους του, αλλά και εκλογικά σενάρια να συνοδεύουν κάποια από τα ορόσημα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλέβουν στην αντλία 1 στα 10 βενζινάδικα
«Ένα στα δέκα πρατήρια σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα παραδίδουν λιγότερο καύσιμο στους καταναλωτές από αυτό που φαίνεται στην αντλία και το ποσοστό απόκλισης κλιμακώνεται μέχρι 9,69%. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, τον Δεκέμβριο του 2016, με μυστικό όχημα του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Σφαγή για Λοτσάρη και πρώην σύζυγο

«Η δημοφιλής showwoman έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του πρώην συζύγου της, για να ρυθμίσουν τα οικογενειακά ζητήματα και ειδικότερα σχετικά με τα δύο ανήλικα κοριτσάκια τους. Είχε προηγηθεί και σχετική έκδοση προσωρινής διαταγής, ενώ αγωγή διαζυγίου φέρεται ότι κατέθεσε προ ολίγων μηνών ο κ. Σκορδάλης», εξηγεί η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες. Κουρεύονται τα στεγαστικά καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λύτρωση για εκατομμύρια δανειολήπτες συνιστά η ενεργοποίηση του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που λύνει τα χέρια των τραπεζών για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και γενναία μείωση των οφειλών για στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια".

STAR PRESS: Τόνοι χρυσού θαμμένοι στην Εύβοια

Η εφημερίδα γράφει πως με εξώδικα προς την Αρχιεπισκοπή, ζητείται άδεια ανασκαφών σε οικόπεδο της Μητρόπολης όπου «πρόκειται για θησαυρό από τους μεγαλύτερους μη ανευρεθέντες, ο οποίος θάφτηκε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ένας χάρτης που έχουν στα χέρια τους οι οκτώ «κληρονόμοι» υποδεικνύει, μάλιστα, το ακριβές σημείο που βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "΄Ομηροι της αβεβαιότητας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε καθεστώς ομηρίας παραμένει η οικονομία ενώ τα νοικοκυριά βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Σύμφωνα με μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος συρρικνώθηκε ο καθαρός χρηματοοικονομικός πλούτος των νοικοκυριών κατά 37,5% από το 2008 μέχρι και τις αρχές του 2016".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα ανόδου από Wall. Ιστορικό ρεκόρ για Dow Jones , έκλεισε πάνω από τις 20.000 μονάδες-Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές".


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιστορική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές, καθώς ο Dow Jones βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω από τις 20.000 μονάδες, υπερβαίνοντας ένα σημαντικό ψυχολογικό ορόσημα και δίνοντας έναυσμα για μια ευρύτερη χρηματιστηριακή άνοδο, που οδήγησε-μεταξύ άλλων - σε νέα ιστορικά υψηλά και τους άλλους δυο δείκτες αναφορές της Wall Street (S&P 500 και Dow Jones)".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]