[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αύξηση αφίξεων στα ξενοδοχείαΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/1/2017._


Αύξηση κατά 5,5% παρουσίασαν το 2016 οι αφίξεις και διανυκτερεύσεις τουριστών στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος.


Μάλιστα, όπως επισήμανε, η αύξηση αυτή ανέβασε κατά 10,5%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το ποσοστό της συμμετοχής της τουριστικής αγοράς της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά της χώρας, εξέλιξη σημαντική δεδομένου ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να δέχεται οικονομική πίεση.

Για το 2017, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ελπίδα πως η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί μαζί με αφίξεις επισκεπτών εκτός της ελληνικής επικράτειας. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αυξημένη επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα των γιορτών ειδικότερα "από Βαλκάνιους και Τούρκους, τα τελευταία δύο χρόνια και με αισθητή αύξηση των Ελλήνων", ένα δεδομένο που έγινε αισθητό και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2016, την προπαραμονή και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης έφτασε το 90% που, όπως τόνισε ο κ. Θωμόπουλος, "είναι μια πάρα πολύ υψηλή πληρότητα" και μια εξέλιξη "αρκετά θετική" για το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]