ΝΑΥΠΛΙΟ, 25/12/2016._ Δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης:
Κάποιοι στο Ναύπλιο είχαν στα χωράφια τους Ρουμάνους που τους συμπεριφέρονταν λες και ήταν δούλοι!


Τους επτά Ρουμάνους είχε βοηθήσει να έρθουν στην Ελλάδα ένας 27χρονος ομοεθνής τους. Τους είχε πει πως στην χώρα μας θα βρουν δουλειά, αφού οι Έλληνες, παρά την κρίση, δεν δέχονται να εργαστούν στα χωράφια. Τους έφερε στη χώρα και, στις αρχές Δεκεμβρίου, τους παρέδωσε σε έναν 35χρονο, έναν 59χρονο κι έναν 29χρονο. Εκείνοι τους έβαζαν να εργάζονται στα χωράφια τους, χωρίς να τους πληρώνουν.


Η πληροφορία διαβιβάστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου. Εκείνοι παρακολούθησαν τους χώρους και, χθες, παραμονή Χριστουγέννων, έκαναν έφοδο και βρήκαν τους επτά Ρουμάνους, ηλικίας 18 ως 28 χρόνων, ενώ συνέλαβαν και τον 59χρονο και τον 29χρονο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα(ο 29χρονος κατείχε, παράνομα, κυνηγετική καραμπίνα), ενώ οι συνεργοί τους αναζητούνται.