ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/12/2016. _ Συγκινήσεις ως το... 96 έκρυβε το παιχνίδι του Καυτανζογλείου, δεν έφερε, όμως, το αναμενόμενο για τον Ηρακλή, που έψαχνε μια νίκη επί του Αστέρα Τίπολης: Οι δυο ομάδες, αν και στο β΄ μέρος προσπάθησαν, έμειναν στο 1-1.



Το πρώτο μέρος ήταν από κακό ως αδιάφορο, αλλά στο β μέρος έγιναν πράγματα που αποζημίωσαν τους φιλάθλους (αν και οι περισσότεροι, με το δίκιο τους, περισσότερο τα ΄βαζαν με τη διοίκηση -που λέει ο λόγος- της ΠΑΕ Ηρακλής)...

Και τι δεν είχε το παιχνίδι: Δυο δοκάρια (για τον Ηρακλή) δυο γκολ (από ένα για την κάθε ομάδα) αμφισβητούμενες φάσεις και αγωνία ως το... έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι ποδοσφαιριστές έβαλαν τα δυνατά τους για να πάρουν τη νίκη, έφθασαν σε καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά χρειάστηκε η τύχη και το πείσμα για να μπουν τα γκολ: Στο γκολ του Κυριακίδη το πείσμα μετρά περισσότερο, ο παίκτης του Ηρακλή παρά το φάουλ εντός περιοχής δεν πέφτει, μένει όρθιος και πλασάρει, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο γκολ του Αστέρα, επίσης ο σκόρερ Μπέρτος έχει πείσμα και πέφτει στην μπάλα, όμως χρειάζεται και τύχη, αφού η στρογγυλή θεά πρώτα θα κοντράρει σε αντίπαλο και μετά πάνω του, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Όσο για τις φάσεις που θα συζητηθούν, η πρώτη είναι κατά του Ηρακλή, όταν ο Περόνε μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ έχει ακουστεί το σφύριγμα του διαιτητή, για κοντρόλ με χέρι, κάτι που δε φαίνεται καθαρά με την πρώτη ματιά (ίσως ούτε με τη δεύτερη). Στο δε 96 ο Ηρακλής κάνει φάση επειδή ο αντίπαλος τερματοφύλακας, για να δώσει πάσα, κάνει μισό βήμα εκτός μεγάλης περιοχής. Ο κανονισμός είναι σαφής κι ας έλεγε μετά το παιχνίδι ο Ελευθερόπουλος ότι "αυτά δε δίνονται".

Γενικά το παιχνίδι ήταν λίγο τρελό: Άρχισε... χωρίς άμυνες, με τον Αστέρα να δείχνει πιο επικίνδυνος, όμως γρήγορα ο Ηρακλής ισορρόπησε. Στο β μέρος οι δυο ομάδες ήταν πιο οργανωμένες, με το κέντρο να παίζει το ρόλο του, αλλά ούτε η μία ούτε η άλλη έκαναν επιθέσεις από τις πτέρυγες. Προσπαθούσαν, σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, να κάνουν κάτι από τον άξονα. Έτσι όπως εκτυλίχθηκε το παιχνίδι, θα μπορούσαν να το είχαν κερδίσει και οι δύο.

Pre Game

Μεγάλη ανάγκη από νίκη στο Καυτανζόγλειο έχει ο Ηρακλής, ο οποίος έχει κολλήσει στο βυθό της βαθμολογίας και βλέπει την άμμο στην κλεψύδρα να φθάνει στα μισά...

Τα πράγματα στα διοικητικά δεν πάνε καλά κι έχουν επίπτωση και στα αγωνιστικά, όπως είναι φυσικό... Έτσι, οι κυανόλευκοι θέλουν νίκη και μόνον νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, για να τονωθεί και το ηθικό τους, αλλά και για να πάρουν πολύτιμους βαθμούς.

Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Ηρακλή, Σάββα Παντελίδη, είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του όλους τους… βασικούς ποδοσφαιριστές του, καθώς στην αποστολή βρίσκονται κανονικά και οι Λεοζίνιο, Μπαρτολίνι και Μοντέιρο, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει στην Κρήτη για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Ο Νίκο Φερνάντες απουσιάζει από την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο για τη 15η αγωνιστική της Super League. Ο 30χρονος Αργεντινός θα παραμείνει στην Τρίπολη αφού έτσι αποφάσισε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του τραυματία Γκοντό. Στα ευχάριστα για τους Αρκάδες είναι πως επανέρχεται μετά από περίπου 2,5 μήνες ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Γκολ: 76' Κυριακίδης / 89' Μπέρτος
Δοκάρια: 74' Λεοζίνιο, 79' Ιγκλέσιας (αυτ.) / -
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Ιωάννης Κουράκης, 4ος Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Κίτρινες: 58' Στάμου, 90+2 Περόνε / 81' Τσουκαλάς
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Παντελίδης) :  Χουάντερσον, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Στάμου, Ιντζόγλου, Κούρος(68' Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο(87' Βοσνακίδης), Μοντέιρο(75' Πασάς), Ρούσσος, Περόνε.
Στον πάγκο οι Γιαννίκογλου, Πασάς, Βοσνακίδης, Λάμπρου, Μπαρτολίνι, Αγγελόπουλος, Λουκίνας.
Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Σίλβα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς(83' Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος(70' Ιγγλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης(61' Φαρίνια), Ιωαννίδης, Καλτσάς.
Στον πάγκο οι Αθανασιάδης, Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Φερίνια, Στανισάβλιεβιτς, Κότσιρας.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό


Περιμένετε λίγο για να φορτώσει η εφαρμογή. Στη συνέχεια, η εφαρμογή ανανεώνεται αυτόματα: