ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/12/2016._ Μια τραυματική περιπέτεια έζησε, σήμερα το μεσημέρι, παρέα παιδιών, από την Πυλαία Θεσσαλονίκης: Τρεις νεαροί τους άρπαξαν τα χρήματα από τα κάλαντα!


Τα παιδιά μόλις είχαν τελειώσει από τα κάλαντα σε γειτονιά κοντά στο Ελαιόρεμα και μετρούσαν τις εισπράξεις. Οι τρεις νεαροί πλησίασαν και, με χτυπήματα και σπρωξίματα ανάγκασαν τα παιδιά να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν συγκεντρώσει!

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και τα παιδιά έτρεξαν στους γονείς τους κι εξιστόρησαν ό,τι είχε συμβεί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση και, λίγο αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους τρεις νεαρούς ληστές. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις νεαροί ήταν αλλοδαποί και, ήδη, οι δύο αναζητούνται.  Εναντίον του τρίτου σχηματίστηκε δικογραφία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/12/2016 ώρα 11.10 π.μ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σήμερα το πρωί, οι τρεις δράστες είχαν ληστέψει άλλες δύο παρέες παιδιών. Συνολικά άρπαξαν 335 ευρώ, από εννέα παιδιά στην Πυλαία.

Ο συλληφθείς είναι 17 χρόνων και πάνω του βρέθηκαν 299 ευρώ.

Οι τρεις νεαροί πλησίαζαν τα παιδιά λέγοντάς τους ότι θα τους έδιναν χαρτονομίσματα για τα κέρματα που είχαν συγκεντρώσει και τους έπαιρναν τα χρήματα από τα κάλαντα. Όταν τα παιδιά ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, τα έσπρωχναν και τα χτυπούσαν.

Ο 17χρονος συνελήφθη από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της Κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Οι έρευνες για τους δύο συνεργούς του συνεχίζονται.