[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το χρέος... ξανάρχεται


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1/12/2016._ Με σενάρια για το τι θα γίνει με το χρέος αρκετά σημερινά πρωτοσέλιδα. Too good to be true...


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Άσχημα νέα για τα «κόκκινα» δάνεια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σχέδιο – σοκ των ελληνικών τραπεζών για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων την επόμενη τριετία. Χιλιάδες σπίτια θα χαθούν! Οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε ρευστοποίηση υποθηκών αξίας 11,5 δισ. . Σε funds –γύπες πακέτο 7,4 δισ. ευρώ.

ΕΘΝΟΣ: «Οι τελικές εισφορές για Δημόσιο-ΔΕΚΟ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ανατροπές στις εισφορές των υπαλλήλων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ φέρνει η εφαρμογή από 1/1/2017 του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου. Ταυτόχρονα «κλειδώνουν» οι αλλαγές για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια»».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο πόλεμος με την Τουρκία θα αρχίσει από τη νήσο Παναγιά τον Ιανουάριο
Η γράφει: "Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή Οινουσσών-Παναγιάς στην διαδικασία του ‘search and rescue" (έρευνας και διάσωσης) την περίοδο των Αλκυονίδων, τον Ιανουάριο, η οποία είναι μία πολύ καλή περίοδος και ταιριάζει και με την λήξη της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου οπότε και θα έχουμε ισχυρές εισροές προσφυγών και μεταναστών προας τα ελληνικά νησιά, βλέπει ο καθηγητής Ι.Μάζης. Οι εκτιμήσεις του όμως συγκλίνουν και με άλλα γεγονότα, όπως την ήττα της Τουρκίας σε Χαλέπι-Αλ Μπαμπ-Μοσούλη. Μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «7 ανατροπές στις εισφορές από το 2017»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο 21,2% η επιβάρυνση για τους αγρότες στο εισόδημα των οποίων θα υπολογίζονται και οι φορολογητέες επιδοτήσεις. Βάση υπολογισμού θα αποτελεί το εισόδημα του 2015, ενώ οι εισφορές θα πληρώνονται κάθε μήνα».

Η ΑΥΓΗ: «Προς πολιτική συμφωνία μέσα στον Δεκέμβριο»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «προϋποθέσεις για συνολική συμφωνία εντός του μήνα πάνω στα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης και τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους βλέπουν οι Βρυξέλλες, χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μποφόρ για τον ΦΠΑ – Προσφυγιά υπό το μηδέν»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μαζικές κινητοποιήσεις στα νησιά του βόρειου Αιγαίου για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ. – Πάγωσαν από τον χιονιά στην Πέτρα του Ολύμπου. «Ψυγείο» οι καταυλισμοί της Θεσσαλονίκης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Απαραίτητη η συμφωνία του ΔΝΤ για την αξιολόγηση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις στην αξιολόγηση, οι οποίες θα ικανοποιούν και το ΔΝΤ, έστειλε χθες από τις Βρυξέλλες υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παράτησαν Σύρους στο παγωμένο Σέιχ Σου 
Όπως τονίζει η εφημερίδα, "οι περίπου 70 Σύροι, ανάμεσα στους οποίους 40 γυναίκες και παιδιά, εγκαταλείφθηκαν από διακινητή που τους μετέφερε από τον Έβρο, εισπράττοντας από τον καθένα μέχρι και 2.000 ευρώ. Τους ανθρώπους που επιβίωσαν στο χιονισμένο δάσος εντόπισαν χθες το πρωί περαστικοί στην περιοχή του ξενοδοχείου «Φιλίππειο»".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: 500.000 € ταξίδι χλιδής στην Κούβα
"Ο Αλέξης Τσίπρας και η συνοδεία του στοιχίζουν για πέντε ημέρες στην Αβάνα ...μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μόνο τα καύσιμα του αεροσκάφους κοστίζουν περί τις 8.600 ευρώ ανά ώρα πτήσης", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εργασιακή ζούγκλα δίχως τέλος οι «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» »
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ότι «διαπραγματεύεται σκληρά» στα Εργασιακά προς όφελος των εργαζομένων και καλλιεργεί αυταπάτες αναμονής, μια σειρά από στοιχεία δείχνουν το αντίθετο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τρίτο Μνημόνιο Plus»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μπορεί να μην είναι ακόμη ορατή η συμφωνία με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση αλλά το επικαιροποιημένο Τρίτο Μνημόνιο είναι σχεδόν έτοιμο και «ΤΑ ΝΕΑ» το έχουν ολόκληρο και το παρουσιάζουν».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Θερμό μέτωπο Βορρά-Νότου»
Η εφημερίδα γράφει ότι «συστημικός κίνδυνος η Ιταλία, είτε χάσει είτε κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ρέντζι. Στο όριο η Ελλάδα, που κινδυνεύει να πληρώσει τον συμβιβασμό Σόιμπλε-ΔΝΤ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα εποχή χειρουργικής με ρομπότ στη Θεσσαλονίκη
"Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λειτουργεί το πρώτο εγκατεστημένο σύστημα ρομποτικής κεφαλής διεγχειρητικού (3D) υπερήχου στην Ελλάδα. Η ρομποτική κεφαλή υπερήχου, αποτελεί την καλύτερη επιλογή σε ρομποτικές επεμβάσεις κυρίως αφαίρεσης όγκων νεφρού με δύσκολη πρόσβαση", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Μια κόρη έχω μόνο
"Το ξέσπασμα του Τόλη Βοσκόπουλου στο εργαστήριο, όπου θα γινόταν το τεστ πατρότητας για τη Χαρά που (και πάλι) δεν εμφανίστηκε! «Ας τελειώνουμε επιτέλους!» λέει αγανακτισμενος ο άρχοντας της νύχτας", γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Παιδόφιλος σπέρνει τρόμο στα σχολεία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιτέθηκε σε πέντε 12χρονα κορίτσια, που μόλις είχαν απομακρυνθεί από το σχολείο. Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος παρότι είχε εντοπιστεί ξανά να αυνανίζεται δημοσίως".

KONTRA NEWS: «Ξεκινάει το κούρεμα του χρέους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η ραγδαία αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με την αύξηση του Γενικού Δείκτη στο χρηματιστήριο της Αθήνας, προεξοφλούν τόσο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης όσο και τη συμφωνία για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

STAR PRESS: Ανήλικοι πρόσφυγες στην πορνεία για 3 και 5 ευρώ
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήλικα αγόρια από την Μέση Ανατολή "ωθούνται στην πορνεία για ένα πιάτο φαΐ, για ρούχα, για να κοιμηθούν σε ένα ζεστό μέρος, αλλά και για να μαζέψουν λεφτά για το ταξίδι προς μία άλλη χώρα της Ευρώπης, για μία καλύτερη ζωή".

VOICE: «Ο Τραμπ αγοράζει Πειραιώς»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το άγριο παρασκήνιο για την τελική επικράτηση- ποια νήματα κινεί ο Ντόναλντ Τράμπ στη χώρα μας. Ομπρέλα η Τράπεζα Κύπρου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χαμένοι – κερδισμένοι στο εμπόριο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στο 27,6% φτάνουν οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο από τώρα και μέσα στο επόμενο έτος, οι οποίες είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές και εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά το α’ εξάμηνο του 2016».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σχέδιο για το χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο ESM προτείνει «κλείδωμα» του επιτοκίου για τα τρέχοντα και μελλοντικά δάνεια. Αντικατάσταση κυμαινόμενων με σταθερά επιτόκια και επέκταση της ωρίμασης δανείων στα 32,5 από 28,3 χρόνια».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]