ΑΘΗΝΑ, 4/12/2016._ Ήταν το 69' του αγώνα. Ο Λουντ βολοδέρνει έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Έχει την μπάλα και δεν ξέρει τι να την κάνει. Οι συμπαίκτες του είναι μαρκαρισμένοι. Πιάνει ένα σουτ για να διώξει την καυτή πατάτα, έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και... γκολ!


Ο Μπρκιτς έχει κλείσει τη δεξιά του γωνία, η μπάλα πήρε φάλτσα, αλλά ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου δεν κάνει καν ένα βηματάκι στα δεξιά του. Αν το έκανε, η μπάλα θα χτυπούσε πάνω του. Όμως κάθισε ακίνητος...

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, μετά τον αγώνα, δήλωσε στο συνδρομητικό κανάλι ότι δεν είχε ορατότητα στην μπάλα, επειδή του έκρυβαν τη θέα δύο συμπαίκτες του κι ότι ο αντίπαλος σούταρε καλά...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε αυτό που καταφέρνει πάντα: Να αναστήσει τους πεθαμένους. Ανύπαρκτος ήταν ο Παναθηναϊκός σε 90 λεπτά αγώνα και κατάφερε να του δώσει τη νίκη... Βοήθησε, βέβαια και ο Παπαπέτρου, που δεν έδωσε παρά μόνον 2 φάουλ κάτω από τη σέντρα σε 90 λεπτά αγώνα... Βοήθησε και ο φόβος...

Το παιχνίδι άρχισε θυμίζοντας την παροιμία "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη". Κάτι πήγε να κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Μπεργκ ήταν καλά κλεισμένος και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα ούτε στο πλέι στέισον...

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έβγαινε, παρά τις προσπάθειες του Παπαπέτρου στην επίθεση και είχε καλή ευκαιρία με τον Λέοβατς να ανοίξει το σκορ... Από την πλευρά του , ο Παναθηναϊκός είχε να επιδείξει μία κεφαλιά που μπλόκαρε ο Μπρκιτς.

Στο δεύτερο μέρος φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος, όμως αυτή η όρεξη χάθηκε μέσα σε... 7 λεπτά.. Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τον έλεγχο κι έδειχνε πως δε θα αργήσει να φθάσει στο γκολ. Κι όμως, ήρθε το γκολ από το σουτ του Λουντ, υπήρξε, στη συνέχεια, μια... τρικυμία εν κρανίω για ένα 8λεπτο και ξαναβρεθήκαμε στα ίδια: Ο Παναθηναϊκός πλέον να προσπαθεί να κρατήσει το γκολ, ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να οργανώσει μια σοβαρή επίθεση, αλλά να έχει τον έλεγχο.

Μοιραία το παιχνίδι έληξε 1-0 και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας, με 11 βαθμούς...

Pre Game

Απαντήσεις στα εσωτερικά προβλήματά τους αναζητούν, σήμερα, στη Λεωφόρο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. 

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από απίστευτες εσωτερικές διαδικασίες: Στον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, ο Βλάνταν Ίβιτς "τα ΄ριξε" σε συγκεκριμένους παίκτες. Ο Τζαβέλας προπονείται με την Κ20, ο Σέρβος πήγε στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Τρίκαλα αλλάζοντας ολόκληρη 11άδα, αλλά η εικόνα του Δικεφάλου δεν άλλαξε...

Σε αυτό το ματς θα στερηθεί, επιπλέον, των υπηρεσιών των τραυματιών Περέιρα και Γλύκου.

Στον Παναθηναϊκό ακολουθήθηκε η παλιά, γνωστή, συνταγή: Την πλήρωσε ο προπονητής (λες και είναι αυτός που παίζει και δε βρίσκει δίχτυα). Όσο για το κύπελλο, μια από τα ίδια όπως και οι φιλοξενούμενοι: Ισοπαλία με το ζόρι και άθλια εμφάνιση!

Ο νέος άνθρωπος στο πάγιο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε πολύ χρόνο για να δουλέψει με την ομάδα, οπότε δεν αναμένεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην 11αδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Στις δοκιμές που έκανε στο Κορωπί δούλεψε με βάση το 4-2-3-1 και στην αποστολή για το ματς πήρε 24 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός τους Σάμπα, Λεντέσμα και Ευαγγέλου οι οποίοι έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Όσο για την προϊστορία, τρεις διαδοχικές ισοπαλίες μετράνε οι δύο ομάδες στα τελευταία τους ματς, όλες με γκολ. Η τελευταία επίσκεψη του ΠΑΟΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος – στις 21 Φεβρουαρίου 2016 – τελείωσε 2-2 (10’ Μπεργκ, 51’ Καλτσάς – 56’ Τσιμιρότ, 67’Πέλκας ). Οι δύο αναμετρήσεις που ακολούθησαν για την διαδικασία των Play Offs τελείωσαν με 1-1 τόσο στην Αθήνα (46’ Μπεργκ – 49’ Χαρίσης ), όσο και στην Θεσσαλονίκη (17’ Ροντρίγκες – 26’ Λουντ).

Και μια λεπτομέρεια: Ο Χαράλαμπος Καρατζάς αντί του Γεράσιμου Μαζαράκη θα είναι ο παρατηρητής του ντέρμπι, λόγω αδυναμίας του δεύτερου να ταξιδέψει (έχει απεργία η ΠΝΟ και δεν σαλπάρουν τα καράβια).

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Απ. Νικολαΐδης
Γκολ: 69' Λουντ / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Κούλα Χασάν, Ιορδάνης Δημητριάδης, Χρήστος Γκράνας, Χαράλαμπος Καρατζάς
Κίτρινες: 32' Κουλιμπαλί, 76' Λέτο. 79' Μολέδο / 22' Λέοβατς
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα (Α), Γουακάσκο(61' Μπουμάλ), Βιγιαφάνες, Ιμπάρμπο(61' Λέτο), Μπεργκ(88' Ρέις).
Στον πάγκο οι: Στιλ, Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Μέστο, Μ'Ποκού, Ιβάβοφ.
ΠΑΟΚ (Ίβιτς) : Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς(51' Μαλεζάς) [Α], Σακχόφ(65' Μπίσεσβαρ), Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης(80' Αθανασιάδης).
Στον πάγκο οι: Βελλίδης, Μαλεζάς, Χαρίσης, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης και Αθανασιάδης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό:

Περιμένετε λίγο για να φορτώσει η εφαρμογή του liveblogging. Στη συνέχεια, η εφαρμογή ανανεώνεται αυτόματα