ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11/12/2016._ Με ηγέτη τον Λεάντρο Μάτος, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ζητούσε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά: Νίκη με (σχετικά) ευρύ σκορ, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα τελευταία αποτελέσματα.


Ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος στο ματς αλλά... σκάλωσε. Ο Πλατανιάς είχε σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς, έβγαζε δυο και τρεις παίκτες στον Μπίσεσβαρ κι ανάγκαζε τον χαφ του ΠΑΟΚ να μοιράζει παιχνίδι από τα άκρα. Εκεί, οι Κρητικοί ανέβαζαν τους ακραίους χαφ και μπακ προς το κέντρο και οι εξτρέμ των γηπεδούχων έπρεπε να διανύσουν... μεγάλη απόσταση για να φθάσουν στη σέντρα. Κι όταν αυτό γινόταν, τα κορμιά μέσα στην περιοχή ήταν πολλά και... ψηλά.

Για μια στιγμή όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα κολλούσε, αφού κι όταν έβγαλε ευκαιρίες από τον άξονα (με το... σταγονόμετρο) τις σπατάλησε εύκολα. Όμως στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν με ένα απλό τρικ από τον Ίβιτς:

Ο Κάμπς έγινε... δεύτερος χαφ! Μάλιστα, αρκετές φορές στην πλευρά του, στα δεξιά, βρέθηκε ο... Μπίσεσβαρ. Ανοίχθηκαν χώροι και κερδήθηκαν φάουλ έξω από την περιοχή. Από ένα τέτοιο φάουλ "ξεκλείδωσε" για πρώτη φορά η άμυνα του Πλατανιά, με τον Μάτος, στο 61' να ανοίγει το σκορ.

Το 2-0 έγινε πιο... οργανωτικά, αλλά χρειάστηκε μια φάση η οποία θα απασχολήσει αρκετά και στην οποία στάθηκε ο Παράσχος κατά τη διάρκεια του αγώνα, διαμαρτυρόμενος στους διαιτητές: Ο Αθανασιάδης φαίνεται να κάνει φάουλ σε πεσμένο αντίπαλο, η μπάλα να κυλά πλάγιο υπέρ του ΠΑΟΚ, αυτό να εκτελείται γρήγορα και στην εξέλιξη με τον Μάτος σε ρόλο... επιθετικού, ο ΠΑΟΚ να φθάνει στο 2-0. Η αλήθεια είναι ότι, με την πρώτη ματιά, από την εξέδρα, η ενέργεια του Κλάους έδειχνε φάουλ. Το ριπλέι, όμως, από την κάτω κάμερα, δικαίωσε τους διαιτητές που ήταν κοντά στη φάση και έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Αθανασιάδης παίρνει μπάλα και δεν χτυπά αντίπαλο, ο οποίος, όπως πάντα γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σφαδάζει για να πάρει το φάουλ

Θα μου πείτε, αν στη θέση του Πλατανιά ήταν ο Ατρόμητος, ή ο Αστέρας, τι θα γινόταν; Ε, ναι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο διαιτητής θα έδινε φάουλ κατά του Αθανασιάδη... Δυστυχώς...

Μετά το 2-0 ο Πλατανιάς κατέρρευσε. Μη έχοντας να επιδειξει τίποτε άλλο παρά μόνον μία επέλαση του Μανούσου στο 1-0, άνοιξε την άμυνα και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα δέχονταν κι άλλο τέρμα. Το δέχτηκε από... φίλια πυρά (από τον Μπανανά στο 87') και εκεί το παιχνίδι έλαβε, ουσιαστικά, τέλος...

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να δηλώνουν ότι άξιζαν κάτι παραπάνω, όμως με μία καλή ευκαιρία όλη κι όλη (κι αυτή χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Γλύκος) τι παραπάνω να ζητούσαν; Ίσως να μην έχαναν με 3-0...

Pre Game

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις αναζητά ο ΠΑΟΚ και επιβεβαίωση πως έχει αφήσει τα λάθη του παρελθόντος πίσω του, στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Τούμπα.

Η αποστολή φαίνεται εύκολη: Τέσσερις αναμετρήσεις έχουν ο ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και ο Δικέφαλος μετρά τέσσερις νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ από την ομάδα των Χανίων.Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική σεζόν που το παιχνίδι των δύο ομάδων γίνεται στην Τούμπα Δεκέμβριο μήνα. Πέρσι ήταν 20 Δεκεμβρίου, όταν ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει με αυτό το ματς την ποδοσφαιρική του χρονιά. Αυτό είναι το τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα εντός έδρας φέτος.

Με δύο σημαντικές απουσίες ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη οι Χανιώτες για την αναμέτρηση κόντρα στον Δικέφαλο. Οι Στανισάβλιεβιτς και Γιορέντε, που αμφότεροι αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμού στο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, δεν θα είναι στην διάθεση του Γιώργου Παράσχου για την μάχη της Τούμπας.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ:  61' Μάτος, 81' Μάτος, 87΄ Μπανανά (αυτ.)  / -
Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Χρήστος Γκράνας, Βασίλειος Καραβασίλης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, 4ος: Ευάγγελος Κιοτζένης
Κίτρινες: 25' Μάτος / 1' Κάργας,
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος(89' Κίτσιου), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ(73' Σακχόφ), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης(57' Αθανασιάδης).
Στον πάγκο οι Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μυστακίδης, Σάκχορ, Αθανασιάδης και Πέλκας.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας(66' Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτσις, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης(82' Μενδρινός), Αποστολόπουλος(73' Ντιλαβέρ), Μανούσος.
Στον πάγκο οι Κοκκαλάς, Πριντέτα, Ηλιάδης, Ντεβέσα, Μενδρινός, Ντίνας, Ντιλαβέρ.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό


Περιμένετε λίγο για να φορτώσει η εφαρμογή. Στη συνέχεια, η εφαρμογή ανανεώνεται αυτόματα...