ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/11/2016._ Εξετάστηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.


Υπενθυμίζεται ότι ο τέως δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε, επίσης, τις αιτήσεις αναίρεσης που άσκησαν οι συγκατηγορούμενοι τού τέως δημάρχου στην ίδια υπόθεση(ο τότε γενικός γραμματάς του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, ο τότε ταμίας και βασικός υπεξαιρέτης Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικασμένος σε 20 χρόνια κάθειρξη και δυο υπάλληλοι του δήμου που καταδικάστηκαν για αμέλεια στη διαχείριση σε ποινές φυλάκισης με τριετή αναστολή).

Άπαντες προτίμησαν να παρασταθούν δια πληρεξούσιων δικηγόρων. 

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση, η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου, για να δικαστεί, στο Πενταμελές Εφετείο.

Στην εισήγησή του προς το δικαστήριο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης (που έχει υπηρετήσει ως εισαγγελέας Πρωτοδικών και Εφετών στη Θεσσαλονίκη), πρότεινε να απορριφθούν όλες οι αιτήσεις. 

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.