Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*


Σαν σήμερα, ένα χρόνο νωρίτερα, στις 22 Νοεμβρίου 2015, συνέβη κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη νοθεία στη βούληση ενός εκλογικού σώματος, που προσήλθε στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσει, αλλά για λόγους "ανωτέρας βίας" τελικά, εκλογές δεν έγιναν.


Σαν σήμερα, επρόκειτο να γίνει η πρώτη (για τους περισσότερους τότε η μοναδική) ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν το ακλόνητο φαβορί.

Ο μέσος νεοδημοκράτης ήθελε, τότε, να "ξεμπερδεύει" με μια εσωτερική υπόθεση, που "μόνο κακό έκανε στο κόμμα" γιατί, στην πραγματικότητα, πρόεδρος υπήρχε.


Κάποιοι, όμως, δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να γίνουν εκλογές. Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο τον Μεϊμαράκη, αδιαφιλονίκητο αρχηγό του κόμματος. 



Και σκαρφίστηκαν το πιο...απλό. Η εταιρία που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία ηλεκτρονικά...δήλωσε αδυναμία. Την ημέρα των εκλογών. Έτσι απλά. Οι εκλογές αναβλήθηκαν. Ο Μεϊμαράκης παραιτήθηκε από την προεδρία, για λόγους ευθιξίας (λίγοι έχουν τα...κότσια να το κάνουν στις μέρες μας) και διάφορα παπαγαλάκια άρχισαν να... κελαηδούν.


Η συνέχεια είναι γνωστή, όπως και τα αποτελέσματα εκείνης της αναβολής.

* Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος