ΟΝΤΑΡΙΟ, 11/11/2016._ Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητής, Λέοναρντ Κοέν.


Σε μήνυμά τους στη σελίδα του στο Facebook, οι οικείοι του αναφέρουν: «Με βαθύτατη λύπη που ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέναρντ Κόεν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιό αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές».

Ο Κοέν επηρέασε πολλούς μουσικούς και του αποδόθηκαν πολλές τιμές, όπως η εισαγωγή του στο Rock & Roll Hall of Fame και η απονομή του μεταλλίου Order of Canada, της δεύτερης υψηλότερης διάκρισης σε πολίτη του Καναδά.

Το πιό γνωστό τραγούδι του, «Hallelujah», στο οποίο ανακαλεί τον βασιλιά Δαβίδ της Βίβλου και όπου παραλληλίζει την σωματική έλξη με την επιθυμία για πνευματική σύνδεση, έχει εκτελεστεί εκατοντάδες φορές από πολλούς καλλιτέχνες, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 1984.

Είχε εκδόσει τον τελευταίο μεγάλο δίσκο του, τον 14ο, πριν από λίγο καιρό ενώ είχε εμφανιστεί στη σκηνή στις αρχές του χρόνου.

Ο Λέοναρντ Κοέν είχε ζήσει για πάνω από μία 10ετία στην Ύδρα, περνώντας τα βράδια του σε μια γραφική ταβέρνα, τραγουδώντας για τους Υδραίους με μια κιθάρα και γράφοντας εκεί τα τραγούδια του κι ένα από τα βιβλία του. Ο γιος του επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί. Μάλιστα, ο Δήμος Ύδρας είχε, ήδη, πάρει απόφαση για μετονομασία της οδού που περνά μπροστά από το σπίτι του, σε οδό Λέοναρντ Κοέν, ενώ, όπως αποκάλυψε το πρωί, στον Σκάι, ο δήμαρχος, επόμενο βήμα θα είνα να τοποθετηθεί ένα παγκάκι "το παγκάκι του Λέοναρντ Κοέν", στο σημείο όπου ο διάσημος συνθέτης και ποιητής πήγαινε και καθόταν.





Πηγή: ΑΜΠΕ