[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Χαλασμένα μηχανήματα βρίσκουν στα νοσοκομεία οι ασθενείς!


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/10/2016._ «Μπαλάκι» γίνονται οι ασθενείς για σοβαρές εξετάσεις και θεραπείες, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Πολλά μηχανήματα δεν λειτουργούν -αλλά η κυβέρνηση μιλά για ελεύθερα κι ανοικτά νοσοκομεία.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, εκτός λειτουργίας βρίσκεται το PET SCAN στο «Θεαγένειο», διότι δεν υπάρχει ραδιοφάρμακο. Επίσης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο «ΑΧΕΠΑ» από τα 22 μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα έντεκα είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μήνες εξαιτίας της έλλειψης υποστήριξης από την εταιρεία. 

Ανάλογη είναι η εικόνα στα περισσότερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων, τα οποία δεν συντηρούνται ούτε αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα, όταν χαλάσουν. Αναλυτικά:

  • • Νοσοκομείο Νάουσας: Είναι χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος. Οι ασθενείς διακομίζονται για εξέταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιωτικά κέντρα.
  • Νοσοκομείο Βέροιας: Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος. Το νοσοκομείο καλύπτει και την Έδεσσα. Οι ασθενείς πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη ή σε ιδιωτικά κέντρα.
  • Νοσοκομείο Έδεσσας: Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Οι ασθενείς πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Βέροιας, αλλά, επειδή είναι χαλασμένος ο αξονικός, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιωτικά κέντρα.
  • Νοσοκομείο Κιλκίς: Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μερικώς (λίγες ώρες την ημέρα και τις μισές ημέρες) λόγω έλλειψης προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνολόγων). Οι ασθενείς πηγαίνουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιωτικά κέντρα.
  • Νοσοκομείο Κατερίνης: Ο μαστογράφος είναι χαλασμένος εδώ και πολλούς μήνες.
  • Νοσοκομείο Καστοριάς: Υπάρχουν προβλήματα σε όλο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εξαιτίας μη συντήρησης και έλλειψης χρηματοδότησης. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί στα όριά της, ενώ χρειάζονται αντικατάσταση τα κρεβάτια, τα μηχανήματα λόγω παλαιότητας και το σύστημα καθαρότητας του νερού.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]