ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 22/10/2016,_ Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Χαλάστρας, που διοργάνωσε ο Δήμος Δέλτα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.


Το πρωί εψάλη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Χαλάστρα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζ. Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Χαλκηδόνας Ι. Τσουκνιδάς και Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότσης, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων της περιοχής.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης στην ανατολική είσοδο της Χαλάστρας, προς τιμήν των κατοίκων της περιοχής, που στις 22 και 23 Οκτωβρίου 1912 κατασκεύασαν γέφυρες, προκειμένου να περάσει ο Ελληνικός Στρατός από τον πλημμυρισμένο Αξιό και να εισέλθει πρώτος ως απελευθερωτής στη Θεσσαλονίκη.



Ακολούθησε παρέλαση μαθητών και συλλόγων της περιοχής.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα, στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, όπου εγκαινίασε δυο σημαντικές ιστορικές εκθέσεις και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δέλτα, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση.