[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Χωρίς αντιδραστήρια οι οροθετικοί ασθενείςΑΘΗΝΑ, 18/10/2016._ Διογκώνεται το πρόβλημα της έλλειψης αντιδραστηρίων για τη διενέργεια ανοσολογικού ελέγχου σε οροθετικούς ασθενείς σύμφωνα με επιστολή που έστειλε το Κέντρο Ζωής για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.


Το Κέντρο Ζωής γίνεται δέκτης καταγγελιών από οροθετικούς ασθενείς, οι οποίοι αναφέρουν το τελευταίο έτος ότι δεν έχουν υποβληθεί σε μέτρηση ιικού φορτίου και εξέταση γονοτυπικού ελέγχου.

«Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τόσο του Κέντρου Ζωής όσο και άλλων Σωματείων και Οργανώσεων εκπροσώπησης ασθενών, δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρωτοβουλία από πλευράς Υπουργείου» αναφέρεται στην επιστολή. 

Επιπλέον, τα όσα συμβαίνουν τη τελευταία περίοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ αυξάνουν την ανησυχία και ανασφάλεια των ασθενών.

Το Κέντρο Ζωής υπενθυμίζει στον υπουργό Υγείας, ότι στη συνάντηση που είχε με το σωματείο στις 26 Ιουλίου 2016, είχε δεσμευτεί να δώσει άμεσα λύση και τον καλεί να προβεί «άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ροή των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες είναι απαραίτητο να υποβάλλονται οι οροθετικοί ασθενείς».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]