ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10/10/2016._ Τηλεφώνησαν σε 62χρονη για να της πουν ότι ο γιος της είχε πέσει θύμα –δήθεν- τροχαίου ώστε να της πάρουν χρήματα!


Σύμφωνα με την αστυνομία, το τηλεφώνημα δέχτηκε 62χρονη. Αρχικά εμφανίστηκε ένας νεαρός να μιλά γρήγορα και να της λέει ότι είναι ο γιος της και έχει μπλέξει! Μετά το τηλέφωνο πήρε άλλος άνδρας, που είπε πως ήταν αστυνομικός και, επειδή ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα, η γυναίκα έπρεπε να δώσει ένα χρηματικό ποσό «για να… τα μπαλώσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε»! Της είπε, μάλιστα, ότι μια γυναίκα θα πήγαινε στο σπίτι της, στην περιοχή της Χαριλάου, για να πάρει τα χρήματα.

Η 62χρονη αποδείχτηκε… υποψιασμένη! Κάλεσε την αστυνομία και, όταν εμφανίστηκε μια 49χρονη αλλοδαπής για να πάρει τα λεφτά, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας. Σε βάρος της 49χρονης, αλλά και των δύο ανδρών – συνεργών της, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης-Συμμορία» και της «Απάτης κατά συναυτουργία».

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η προαναφερόμενη συμμορία, προσπάθησε σε δύο ακόμη περιπτώσεις και με την ίδια μεθοδολογία, να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.


Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.