ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 22/10/2016._ Οικονομικά είναι τα περισσότερα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σαββατιάτικου Τύπου:


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΤΟ ΧΡΕΟΣ Ποιο χρέος;»
«Σύνοδος Κορυφής! Βρήκε τοίχο ο Τσίπρας με την επικυρίαρχο και τον Γάλλο πρόεδρο Ο πρωθυπουργός μιλούσε για «λύση επειγόντως» και η Μέρκελ απαντούσε για το Προσφυγικό. Αόριστα ευχολόγια και από τον Ολάντ «Εφαρμόζουμε λιτότητα, αλλά οι δανειστές πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους!» Το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να επιστρέψει η ματωμένη Ελλάδα σε εθνικό νόμισμα», τονίζει η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Ο πλειστηριασμός της χώρας πρέπει να ματαιωθεί»
«Παρά την μουδιασμένη φαντασμαγορία του 2ου συνεδρίου, όπου ο πρόεδρος εκλέγεται με 93% και πριν ακόμα καταλαγιάσουν οι ιαχές «ή τώρα ή ποτέ το χρέος», από Δευτέρα το κλίμα άλλαξε τελείως», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: «86 νέες εξετάσεις μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ»
“Μεταξύ των εξετάσεων που κοστολογήθηκαν για πρώτη φορά είναι η ψηφιακή μαστογραφία, το υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας και δευτέρου επιπέδου, ο προγεννητικός γονιδιακός έλεγχος για κυστική ίνωση, η εξέταση για τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV), η αξονική στεφανιογραφία, το κολπικό υπερηχογράφημα και η μοριακή εξέταση (PCR) για τη γρίπη τύπου Α (Η1Ν1)”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ και Ισλάμ φέρνουν τον «κόκκινο προφήτη»
«Μέχρι στιγμής το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως υπάρχει κλιμάκωση στα όσο λέει ο Ρ.Τ. Ερντογάν και αυτό προκαλεί ανησυχία προβληματισμό και ταυτόχρονα θέτει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πλέον σε μόνιμη επαγρύπνηση στο Αιγαίο και στον Έβρο», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «"Γκαζώνουν" τα τέλη για Ι.Χ. δεκαετίας»
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας για πάνω από 1.200.000 φορολογούμενους των οποίων τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία την τελευταία 10ετία στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή στη χώρα μας και σημαντικές μειώσεις στα τέλη για περίπου 800.000 ιδιοκτήτες με Ι.Χ. παλαιότητας μεγαλύτερης των 10 ετών προβλέπει σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο παρουσίασε περιληπτικά χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης».

EΣΤΙΑ: «Γιατί το κράτος δεν είναι εταιρεία»
Η εφημερίδα αναφέρεται στον πρόσφατο λόγο του Μπαράκ Ομπάμα στο Σίλικον Βάλεϊ, όπου εξήγησε για ποιον λόγο ένα κράτος δεν είναι σαν μία επιχείρηση.

Η ΑΠΟΨΗ: Ανασχηματισμός για αλλαγή ατζέντας
«Οι αρνήσεις ίου Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Φίλη να διαδεχθούν -κατόπιν πρότασης του Αλέξη Τσίπρα τον Π. Ρήγα στη θέση του γραμματέα του κόμματος επιταχύνει εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: «Ιερή συμμαχία για "ατύχημα" της χώρας»
H εφημερίδα βλέπει εχθρούς ως εξής: “Τα ρέστα της για να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει δυσβάσταχτο κόστος για τη χώρα, δίνει η Ν.Δ. Μετά το μέτωπο με το σύστημα της διαπλοκής για να ναυαγήσει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναθερμαίνει εκ νέου το παλαιό μέτωπο με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης προσδοκώντας κάποιο «ατύχημα» στη διαπραγμάτευση για απομείωση του χρέους ή στη διαχείριση του προσφυγικού. Ως προς το πρώτο, την ώρα που ο πρωθυπουργός έθετε το ζήτημα σε Ολάντ και Μέρκελ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μ. Λαζαρίδης εκτιμούσε ότι «ο Τσίπρας κοροϊδεύει» και αμφισβητούσε την «αξιοπιστία» της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί. Ως προς το δεύτερο, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρέωνε στην Ελλάδα τη διαφαινόμενη αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεγε να απουσιάζει και να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, από το MEΚ Παιανίας, με τους κουκουλοφόρους και τις «μολότοφ».”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «"Τους μακελέψαμε"»
Αρχίζει τις επόμενες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. Με αυτήν την αφορμή, η «Εφ.Συν.» ανοίγει και πάλι τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χωρίς δεσμεύσεις για το χρέος»
“Χωρίς απτά αποτελέσματα αναφορικά με τον στόχο της Αθήνας για αποφάσεις στο μέτωπο του χρέους έως το τέλος του έτους ολοκληρώθηκαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες” τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το παρεμπόριο οργιάζει στις λαϊκές αγορές
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, με τους παράνομους μικροπωλητές να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, πλήττοντας σημαντικά τόσο τους νόμιμους πωλητές, παραγωγούς και εμπόρους, όσο και το στεγασμένο εμπόριο».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ολονύχτια καταδίωξη για να μας συλλάβουν
Η εφημερίδα αναφέρεται στις δικαστικές περιπέτειες του διευθυντή της.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Ο πρόεδρος, ο υπουργός και ο γιος»
H εφημερίδα αναφέρεται στις λίστες όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, που κυκλοφορούν και εξετάζονται και γράφει: «Με καταθέσεις στο Λουξεμβούργο βρέθηκαν επίσης γνωστοί επιχειρηματίες, πτωχευμένοι, πρωταγωνιστές σκανδάλων και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. * 475 οι «βόμβες» που ταυτοποιούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και σύντομα θα... εκραγούν».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
Όπως γράφει η εφημερίδα, «στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό σκηνικό για να προχωρήσει στις επόμενες πρωτοβουλίες, χωρίς πλέον να αποκλείεται και ο σχεδιασμός για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με λίστα και όχι μ§ σταυρό προτίμησης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απαντάει με αυταρχισμό στους δίκαιους αγώνες των μαθητών!»
H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «με την καταστολή επιλέγει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους μαθητές που αγωνίζονται για όλα όσα δικαιούνται στη μόρφωση και τη ζωή, καθώς μετά τις δίκες μαθητών που στήνονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες πόλεις, όπως στην Κεφαλονιά, στα Γρεβενά και το Ηράκλειο Κρήτης, τα ξημερώματα της Παρασκευής επιστρατεύτηκαν Αστυνομία και εισαγγελέας ενάντια σε καταλήψεις μαθητών σε σχολεία της Λαμίας».

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Κυβέρνηση σε ΣτΕνό κλοιό»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι πέντε καυτές εβδομάδες με κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της χώρας και κατ’ επέκταση της ίδιας της κυβέρνησης ξεκινούν από τη Δευτέρα και τα θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί θα αποτελέσουν καταλύτη για ραγδαίες εξελίξεις».

TA NEA: «Ερωτηματικά πέντε ημερών»
«Έρχεται μία ακόμη διαβολοβδομάδα για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. Περιμένοντας τις δύο κρίσιμες διασκέψεις του ΣτΕ που θα δώσουν ούτως ή άλλως τον τόνο για την εξέλιξη του θέματος των τηλεοπτικών αδειών, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό», γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δέκα χρυσοί κανόνες διατροφής για γερή καρδιά
«Μια καλή δίαιτα είναι από τα μεγαλύτερα μας όπλα, ειδικά όταν πρόκειται για τη φροντίδα της καρδιακής μας υγείας. Μια απλή διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά λαχανικά, υγιεινά έλαια και δημητριακά ολικής άλεσης προστατεύει την καρδιά σας και βελτιώνει συνολικά την υγεία και την ευεξία σας», συμβουλεύει η εφημερίδα.

ΕSPRESSO: «Τσουβάλια κόκα για τα μεγάλα σαλόνια»
«Φορτηγό ψυγείο έκρυβε 26 κιλά άσπρη σκόνη και την επανασυσκευασία των ναρκωτικών, που «ταξίδευαν» από την Ολλανδία. Η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλοι, γράφει η εφημερίδα.

FREDDO : Τους προστάτευε κι άλλος πολιτικός
Η εφημερίδα αναφέρεται στους φοιτητές που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την αυτοκτονία του συμφοιτητή τους στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

KONTRANEWS: «Νέα κυβέρνηση για να μειωθεί το καταραμένο χρέος και να βγούμε από τα μνημόνια»
Την πανάκεια του ανασχηματισμού προτάσσει η εφημερίδα, γράφοντας: «Αποφασισμένος να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στρατηγικός στόχος του είναι η συγκράτηση ενός σχήματος μάχης συγκρούσεων και ανατροπών, με υπουργούς από όλους τους πολιτικούς χώρους, που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο των μνημονίων και να συγκρουστεί αν χρειαστεί με τους λεγάμενους εταίρους στην περίπτωση κατά την οποία δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους».

PRESS TIME: Το mega κόλπο της συμμορίας με τα τροχαία
Στη γνωστή απάτη αναφέρεται η εφημερίδα, όπου κάποιος τηλεφωνεί, κύρια σε ηλικιωμένους, για να ζητήσει χρήματα, επειδή συγγενικό του πρόσωπο ή έπεσε θύμα, ή προκάλεσε τροχαίο και «πρέπει να ξεμπλέξει».

SPIRTO: Στον ψυχίατρο η Αθηνά
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η χρυσή κληρονόμος Βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση. Η νευρική ανορεξία, οι καταθλιητικές τάσεις και τα περίεργα παιχνίδια του μυαλού της έχουν θορυβήσει την οικογένειά της. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να την κρατήσουν σε μια ισορροπία και ο Τιερί Ρουσέλ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην αφήσει την κόρη του να καταρρεύσει...»

STAR PRESS: Όταν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία θα σημάνει το τέλος
Με προφητείες ασχολείται, στο πρώτο της θέμα, σήμερα, η εφημερίδα.

THESSNEWS: Τα Camps που έγιναν γκέτο
“«Βόμβες» τα κέντρα φιλοξενίας προσφυγών Κινδυνεύει η δημόσια υγεία και ασφάλεια;” ρωτά τους αναγνώστες της η εφημερίδα...


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: «Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls»
Η ΑΞΙΑ: «Από τον Ντράγκι στον Τσακαλώτο»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο τουρισμός έχασε φέτος το εισιτήριο της ανάπτυξης»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Γύπες πάνω από τα δάνεια»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Το κρυφό «χαρτί» για το ελληνικό Χρέος»