[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς την ΤουρκίαΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, 28/10/2016._ Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τον Άγιο Ευστράτιο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης».


Κάνοντας ειδική μνεία στις δηλώσεις αμφισβήτησης των εθνικών συνόρων και των διεθνών συνθηκών, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «εμείς οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε» την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Θα πρότεινα στους γείτονες μας, αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, ας τη γράψουμε μαζί θετικά, δίνοντας ένα τέλος στην παράνομη κατοχή της Κύπρου» τόνισε, στο ίδιο ύφος.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος - σύμφωνα με τον ίδιο - κράτησε όρθια την Ευρώπη. «Η ανταπόδοση δεν μπορεί να είναι μία λογική μη τήρησης των συμφωνιών» σημείωσε, ασκώντας κριτική στη μη πρόοδο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων.

«Δεν μπορούν οι ισχυροί να έχουν μόνο δικαιώματα και οι υπόλοιποι μόνο υποχρεώσεις» συνέχισε και επανέλαβε την πρότασή του για μείωση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε όσες χώρες, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους. 

Σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας και υπερηφάνειας και υποστήριξε ότι «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας».

«Τιμούμε τον αγώνα εναντίον του κατακτητή, του φασισμού και του ναζισμού» ανέφερε εμφατικά και εξήρε τα οικουμενικά ιδεώδη που πρέσβευε ο αντιστασιακός αγώνας.

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος τον συμψηφισμό των εγκλημάτων του φασισμού και του μίσους με την κομμουνιστική ιδεολογία. «Όσο και αν κανείς ασκήσει κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό, δεν έχει το δικαίωμα να εξομοιώνει τους θύτες και τα θύματα» επισήμανε.

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]