[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/10/2016._ Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λύση για κάρτες και καταναλωτικά"
Η εφημερίδα γράφει ότι: Θα δοθεί (;) η δυνατότητα σε όσους χρωστούν να εξοφλήσουν μετρητοίς και με "κούρεμα" που θα αγγίζει το 80%. Εξίσωση με τρεις αγνώστους οι "διευκολύνσεις" για τα "κόκκινα" δάνεια. Ξανασκέφτονται στο Μαξίμου τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικία για οφειλές στην Εφορία"

ΕΘΝΟΣ: "Διπλή ασπίδα για την πρώτη κατοικία"
Η εφημερίδα σημειώνει: "Νόμος Κατσέλη" για ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. Εξωδικαστικός μηχανισμός για ρυθμίσεις-εξπρές επιχειρηματικών χρεών σε Δημόσιο, Τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Επιστρέψτε τη σύνταξη που πήρατε""
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Χιλιάδες δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν πίσω χρήματα, επειδή η τελική τους σύνταξη θα είναι μικρότερη από την προσωρινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ΟΑΕΕ, ενώ απώλειες θα έχουν και οι νέοι συνταξιούχοι σε ΙΚΑ και Δημόσιο. Έως 272€ μηνιαίως θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά"

ΕΣΤΙΑ: "Η εκποίησις των ακινήτων"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: Το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συμφώνως προς τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες της Ευρώπης ξεπερνούν το 900 δισ. ευρώ"

Η ΑΥΓΗ: "Ασπίδα προστασίας στην πρώτη κατοικία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : Σε διεύρυνση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ένταντι του κινδύνου πλειστηριασμού, μετά τις τράπεζες και για χρέη προς το δημόσιο (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία) προχωρεί η κυβέρνηση με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών ακυρώνοντας εν τη γενέσει της τη μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης περί ξεσπιτώματος της λαϊκής οικογένειας"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πλειστηριασμοί: μύθοι και αλήθειες"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα: νομοθετική ρύθμιση σχετικής προστασίας των οφειλετών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία από την κυβέρνηση. Έρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ταραχή λόγω πλειστηριασμών"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Υπό τον φόβο των κλιμακούμενων κοινωνικών αντιδράσεων, κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν χθες την προώθηση ρύθμισης με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δημόσια υγεία με χαλασμένα μηχανήματα
«Μπαλάκι οι ασθενείς για σοβαρές εξετάσεις και θεραπείες - Εκτός λειτουργίας το PET SCAN στο «Θεαγένειο», διότι δεν έχει ραδιοφάρμακο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο «ΑΧΕΠΑ» από τα 22 μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα έντεκα είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μήνες εξαιτίας της έλλειψης υποστήριξης από την εταιρεία. Ανάλογη είναι η εικόνα στα περισσότερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων, τα οποία δεν συντηρούνται ούτε αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα, όταν χαλάσουν», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και ΝΑΤΟικές "ίσες αποστάσεις"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο."

ΤΑ ΝΕΑ: " Τρόμαξε η Θέμις"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Ομοβροντία αντιδράσεων από τις δικαστικές ενώσεις για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δικαστών. Με ομόθυμη στάση πέντε δικαστικές ενώσεις απέκρουσαν ως απαράδεκτο το ενδεχόμενο αλλαγής του συνταγματικώς οριζόμενου ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ''Η πιο ωραία ώρα είναι τώρα"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: " Με το σκληρό "μήνυμα" που εξέπεμψε τις προηγούμενες μέρες με την αδικαιολόγητη κατάτμηση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προϊδεάζει για το ενδεχόμενο να παρατείνει... όσο του κάνει κέφι την δεύτερη αξιολόγηση και σε κάθε περίπτωση να μη δεχθεί την παραμικρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος μέχρις τις γερμανικές εκλογές".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος να χαθούν νέα σχολεία στην Κ. Μακεδονία
“Σε εισήγηση του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, κ. Σίμου Δανιηλίδη, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ανέφερε ότι οι απαλλοτριώσεις αυτές «κινδυνεύουν με αυτοδίκαιη άρση καθώς, ελλείψει πόρων, δεν θα συντελεστούν, εντός του προβλεπόμενου χρόνου από τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης προσωρινού ή οριστικού καθορισμού της σχετικής αποζημίωσης». Όπως επισημαίνει ο κ. Σ. Δανιηλίδης, μόνο στον νομό Θεσσαλονίκης οι σχετικές εκτάσεις υπερβαίνουν τα 200 στρέμματα, ενώ αφορούν πάνω από 50 χώρους σε διάφορους δήμους”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Σούσι και κράξιμο για τη Βίκυ Σταμάτη
«Έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη, που φιλοξενείται σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι με τον γιο της, επανέρχεται σιγά - σιγά στις παλιές αριστοκρατικές συνήθειές της! Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία συνήθιζε να μετακινείται με προσωπικό σοφέρ, σήμερα χρησιμοποιεί μόνο ταξί ακόμη και για τις κοντινές διαδρομές της, ενώ σχεδόν κάθε βράδυ απολαμβάνει γαστρονομικές γεύσεις και παραδοσιακά πιάτα της ασιατικής κουζίνας», γράφει η Θεσσαλονίκη.

KONTRA NEWS: ""Σχέδιο Β" για επιστροφή στη δραχμή είχαν έτοιμο οι Αμερικάνοι"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Η Αμερικάνικη κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη σπουδαία γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και τις συνέπειες μιας τυχόν αποσταθεροποίησης στο μακαλό υπογάστριο της Μεσογείου, είχε προετοιμάσει "Σχέδιο Β", προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα μας σε συντενταγμένη επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από την Ευρωζώνη".

STAR PRESS: Πλήρωσε τους φονιάδες της γυναίκας του
Όπως γράφει η εφημερίδα, το ζευγάρι είναι Κύπριοι που ζουν στο... Κέιπ Τάουν και σήμερα δικάζεται ο άνδρας.

VOICE: "Του δίνει το δαχτυλίδι για τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: " Μετά από κυοφορία πολλών μηνών οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια των τραπεζών φαίνεται να εισέρχονται στην τελική τους φάση. Τις επόμενες ημέρες - αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις στο παρά πέντε- πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων προέδρων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σωσίβιο μόνο σε βιώσιμες εταιρείες"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Μόνο όσες επιχειρήσεις κρίνονται βιώσιμες θα αναδιαρθρώσουν τα "κόκκινα" δάνειά τους έναντι του συνόλου των πιστωτών με το σχέδιο εξωδικαστικού συμβιβασμού που προωθεί το ΥΠΟΙΚ.ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σανίδα σωτηρίας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: " Την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς το νομοσχέδιο για τη σύσταση του εξωδικαστικού μηχανισμού μέσω του οποίου επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, πιστωτές, εργαζομένους και Δημόσιο".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]