ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14/10/2016._ Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο νέο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο ΑΤΕΙΘ, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο χαιρετισμό του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ-Θ κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης ευχήθηκε η ακαδημαϊκή χρονιά να είναι γεμάτη από υγεία, ευωχία, ευόδωση των προσπαθειών αλλά και πλήρωση ζωής. Αναφέρθηκε επίσης στους στενούς δεσμούς που συνδέουν το Ίδρυμα με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και τόνισε το σημαντικό πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης επισήμανε ότι είναι καίριας σημασίας η ενδυνάμωση των σχέσεων με το ΑΤΕΙ-Θ καθώς η κοινωνική προσφορά και η υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών αποτελούν προτεραιότητα της εκκλησίας και ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. «Η ευλογία του Αγίου Θεού είναι ότι πιο πολύτιμο για το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, για τους νέους φοιτητές, αυτά τα φωτεινά πρόσωπα αποτελούν την μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον" τόνισε.