ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/10/2016._ Δίκαια νίκη με 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν νωρίς, αλλά στη συνέχεια να γίνονται... ο γνωστός ΠΑΟΚ: Όταν δεν ήταν άστοχος, σκόνταφτε στον Χουάντερσον. Ο τελευταίος έδωσε ψυχή στον Ηρακλή -κι ελπίδες.


Θα περίμενε κανείς ότι αυτός που θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι θα ήταν ο Ηρακλής. Οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα γύριζαν το παιχνίδι στη δύναμη. Λάθος!

Αυτός που μπήκε δυνατά ήταν ο ΠΑΟΚ! Οι γηπεδούχοι από το πρώτο λεπτό πίεζαν κι έτσι έφθασαν σε γρήγορο γκολ που τους απελευθέρωσε από το άγχος. Από εκεί κι έπειτα, όμως, ήταν ο γνωστός ΠΑΟΚ των τελευταίων παιχνιδιών: Άστοχος...

Βέβαια, η επίθεση του Δικεφάλου "σκάλωσε" στον Χουάντερσον... Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή ήταν ο πρώτος παίκτης του γηπέδου, αφού ως το 45 κράτησε σε τρεις περιπτώσεις το χαμηλό σκορ και στο δεύτερο μέρος σε άλλες δύο περιπτώσεις δεν άφησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διπλασιάσουν (τουλάχιστον) τα τέρματά τους.

Στα καπάκια, τον... ζήλεψε ο Γλύκος! Έτσι, στη μοναδική φάση που απείλησε ο Ηρακλής στο α μέρος με φάουλ του Μοντέιρο, απογειώθηκε κι αυτός στο "γάμμα" κι έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση! Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μία ευκαιρία στο β μέρος, αλλά εκεί ο Γλύκος είδε τη μπάλα να περνά άουτ.

Το παιχνίδι ήταν γρήγορο και δυνατό, όπως αρμόζει σε ντέρμπι. Έπεσαν και μερικές ψιλές, μανούριασαν οι παίκτες, αλλά μέσα στα πλαίσια. Μόνον ο Σαραμαντάς ξέφυγε, που έβρισε την επόπτη κι αποβλήθηκε..

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, φάνηκε να χάνονται στο α μέρος, αλλά σίγουρα επανήλθαν στο β'. Εκεί έκαναν αυτό που περίμεναν όλοι: Μπήκαν πιο δυνατά. Στήθηκαν εντελώς διαφορετικά, σήκωσαν την άμυνα ψηλά και, καθώς οι γηπεδούχοι  δεν ευστοχούσαν με τίποτα, πήραν θάρρος κι άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση.

Μεγάλη ευκαιρία, πάντως, δεν έκαναν -κι ας λέει ο προπονητής τους ότι ο διαιτητής τους στέρησε την ισοφάριση. Αν δει το παιχνίδι στο βίντεο, θα διαπιστώσει ότι ο Χουάντερσον κρατά το δείκτη του σκορ χαμηλά αλλά και θα διαπιστώσει πως, στην περίπτωση που οι παίκτες του ζήτησαν πέναλτι, δεν είχαν δίκιο... Θα μετρήσει, ακόμη, 23 τελικές των γηπεδούχων και μία της ομάδας του...

Αυτό, πάντως, που πρέπει να υπογραμμίσει κάποιος είναι ότι, ο Ηρακλής των χιλίων προβλημάτων, έστω και με τον... άγιο Χουάντερσον, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Κι έπαιζε και με 10 παίκτες από το α μέρος...

Pre Game

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις αναζητά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απογοήτευσε την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Βέροια. Από την πλευρά του, ο Ηρακλής θέλει να επαναλάβει την περσινή καλή εμφάνιση μέσα στην Τούμπα.

Για τον Ίβιτς το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο: Τζαβέλλας...  Μετά τον τραυματισμό του διεθνούς αμυντικού, ο Σέρβος τεχνικός δείχνει προτίμηση στον Στέλιο Μαλεζά που αναμένεται να πάρει θέση βασικού ως παρτενέρ του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, αφήνοντας στον πάγκο τον Φερνάντο Βαρέλα.

Τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους είναι πολλά: Στα μεσοεπιθετικά προβλήματα των απουσιών των Περόνε, Λουκίνα προστέθηκε και ο πονοκέφαλος του αμφίβολου Λεοζίνιο, στο μυαλό του 45χρονου τεχνικού. Ο Βραζιλιάνος σκόρερ της περσινής νίκης των «κυανολεύκων» στο ίδιο γήπεδο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρότι δεν είναι έτοιμος με τις ελπίδες συμμετοχής του στον αγώνα να μην είναι μαζί του.

Αυτό υποχρεώνει τον Παπαδόπουλο να τροποποιήσει εκ νέου τα πλάνα του για την ενδεκάδα, με  τον Πασά να μετατοπίζεται στην θέση του Βραζιλιάνου, αντί για την κορυφή της επίθεσης όπως προοριζόταν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 3' Ροντργίγκες / -
Δοκάρια: 59' Αθανασιάδης / -
Διαιτητές: Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Χρυσούλα Κουρομπύλια, Βασίλειος Καραβασίλης, 4ος Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας
Κίτρινες: 18' Σάκχοφ, 46' Μαλεζάς, 45' Κάμπος / 23' Σαραμαντάς, 45' Ιντζόγλου, 45' Χουάντερσον, 81' Κυριακίδης
Κόκκινες: - / 27' Σαραμαντάς,
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς(46' Κίτσιου), Μαλεζάς(46' Βαρέλα), Κρέσπο, Μάτος, Κάνιας(85' Τσίμιροτ), Σακχόφ, Ροντρίγκες, Μπίσεσβαρ, Κάμπος. Αθανασιάδης.
Στον πάγκο οι Μπρκιτς, Τιάμ, Περέιρα, Τσίμιροτ, Μυστακίδης, Βαρέλα, Κίτσιου.
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Ιντζόγλου, Ρούσσος(71' Καραγκούνης), Κούρος, Λάμπρου(83' Τσότρας), Μοντέιρο, Πασάς(46' Αγγελόπουλος).
Στον πάγκο οι: Περνίς, Τσότρας, Μπλέτσας, Αγγελόπουλος, Μπικιάρης, Καραγκούνης, Μπαρέτας.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό


Περιμένετε για να φορτώσει το livebloging. Στη συνέχεια, η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα.