ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/10/2016._ Με τις απαιτήσεις του κουαρτέτου ασχολούνται, ως επί το πλείστον, τα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υποταγή σε όλα ή ρήξη
«Υποταγή σε όλα, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και το χρέος έως τα Χριστούγεννα, ή ρήξη, που σημαίνει πολύμηνη παράταση του διπλού αστού θρίλερ μέσα στο 2017, ήταν το μήνυμα που έστειλαν χθες οι επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών στην κυβέρνηση», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: 4 τορπίλες για ακατάσχετο-εξωδικαστικό
«Αρνούνται την προστασία από τους πιστωτές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τη διάσωση της επιχείρησης. Ζητούν αυστηρά κριτήρια για την ένταξη στην εξωδικαστική ρύθμιση χρεών. Απαιτούν «κούρεμα» και βασικών οφειλών προς το Δημόσιο και μπλοκάρουν τον ακατάσχετο λογαριασμό», υπογραμμίζει η εφημερίδα για τους θεσμούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σχέδιο να φύγουν με ελικόπτερο
H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «απειλούμαστε με νέα Κυπριακή τραγωδία, για να μην πούμε ότι είμαστε κοντά σε νέα Μικρασιατική τραγωδία»...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παράθυρα για τη σύνταξη πριν τα 59
H εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» τη σύνταξη με όριο ηλικίας έως 59 ετών κρύβουν για χιλιάδες ασφαλισμένους οι νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από όλα τα Ταμεία μισθωτών».

ΕΣΤΙΑ: Το τριπλό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αδιέξοδο αυτό είναι το χρέος, οι τηλεοπτικές άδειες καί ή οικονομία.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
“«Αυτή δεν είναι μια μάχη ενός υπουργού. Είναι μια μάχη μιας παράταξης και ολόκληρου του ελληνικού λαού για να μπει επιτέλους φως στο σκοτάδι της διαπλοκής» είπε χτες ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτή η φράση του, που αφορά το πεδίο της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, συμπύκνωσε τις δυο πτυχές της πολιτικής του τακτικής”, γράφει η εφημερίδα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παγωμένη η αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Όπως γράφει η εφημερίδα, «μειωμένες κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης μία εβδομάδα μετά την έναρξη διάθεσης, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της τιμής του αλλά και στην καθυστέρηση ανακοίνωσης από την κυβέρνηση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης».

ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα στα θεμέλια του αφορολόγητου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξαναχτυπά βάζοντας πάλι στο τραπέζι ζήτημα νέας μείωσης του ορίου Το αφορολόγητο όριο «κυνηγάει» τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που καλείται τώρα να διαχειριστεί τη νέα Βόμβα από το ΔΝΤ Επιστρέφει ο εφιάλτης του αφορολογήτου».

ESPRESSO: 24 ώρες αιχμάλωτη στα χέρια του πρώην συντρόφου της
Η εφημερίδα γράφει: «Κινηματογραφικό θρίλερ... χολιγουντιανών προδιαγραφών στα Πετράλωνα! Πρωταγωνιστής ένας 39χρονος, ο οποίος, αφού τον εγκατέλειψε η σύντροφός του, μετατράπηκε σε μανιακό κυνηγό, την αιχμαλώτισε στο διαμέρισμά της και την υπέβαλε σε ατελείωτο στοματικό σεξ, προκειμένου να την κρατήσει κοντά του».

FREDDO: Θύμα κλοπής η μητέρα του Τσίπρα
«Σπείρα της έκλεψε το κινητό μέσα σε νεκροταφείο», εξηγεί η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Δικάζονται αύριο στο Κακουργιοδικείο οι 4 απατεώνες που καταλήστεψαν το ALTER
Η εφημερίδα του ιδιοκτήτη του καναλιού γράφει για τη δίκη που αρχίζει αύριο.

STAR PRESS: Αναστέναξε το ξενοδοχείο της ηδονής

Η εφημερίδα αναφέρεται σε συνάντηση σουίνγκερς στην Κρήτη.