[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11/10/2016._ Η συζήτηση στη Βουλή περί διαπλοκής, φιγουράρει στα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ούτε διευθύνσεις, ούτε ονόματα"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " "Κοκορομαχίες" στη χθεσινή προ ημερησίας. Ο Τσίπρας (ξαφνικά) θυμήθηκε τη Siemens. Μητσοτάκης: Έχετε πέσει, πάμε σε εκλογές!"

ΕΘΝΟΣ: "Αντλίες με αέρα...κοπανιστό 1 στα 6 πρατήρια."
Η εφημερίδα σημειώνει: "Κλέβουν μέχρι 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν στα αυτοκίνητα. Οι μεγαλύτερες απάτες εντοπίζονται σε πρατήρια καυσίμων με πολύ χαμηλές τιμές. Όργιο λαθρεμπορίου με το υγραέριο κίνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τσίπρα πρόσεχε μη γίνεις Τσαουσέσκου
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Τσαουσέσκου, στην οικονομική κρίση της Ρουμανίας και στην παρέμβαση του ΔΝΤ τότε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψίχουλα το ΕΚΑΣ από το 2017"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Στο τραπέζι η οριζόντια μείωση από 15% έως 20% για τους εναπομείναντες 270.000 δικαιούχους. Πόσο θα μειωθεί το βοήθημα ανά κατηγορία χαμηλοσυνταξιούχων. Στα 180€ από 230€ το ανώτατο ποσό"

ΕΣΤΙΑ: "Fast Track κατά της διαφθοράς"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Η χθεσινή , προ ημερησίας διατάξεως, συζήτησις στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ως θέμα "τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και την επιρροή τους στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της χώρας και την αντιμετώπισή τους".

Η ΑΥΓΗ: Κατάπτωση Μητσοτάκη
«Σε πρωτοφανείς για πολιτικό αρχηγό ύβρεις και σκαστά ψέματα κατέφυγε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή, στην προσπάθειά του να καλύψει την αδυναμία αντιπαράθεσης με τον Αλ. Τσίπρα στα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, ορισμένα από τα οποία τον αφορούν και προσωπικά», γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Έχω τρία πτυχία, το μόνο που θυμάμαι!"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Στρίβειν δια του αρραβώνος" η τακτική του προέδρου της Ν.Δ. που απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται το κόμμα και η οικογένειά του."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το Eurogroup καθυστερεί την εκταμίεση της δόσης"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: " Το Eurogroup αρνήθηκε χθες την έγκριση του συνόλου της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς κάποια κράτη - μέλη, με πρώτη τη Γερμανία, έστειλαν μήνυμα αυστηρής εφαρμογής των όρων για την εκταμίευση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εισαγγελέας ψάχνει τον ΟΑΣΘ
«Τα ταμειακά ελλείμματα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, που γνωστοποιήθηκαν από την επίσχεση των εργαζομένων εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων, κινητοποίηση η οποία προκάλεσε σημαντικό πρόβλημα στην πόλη, ερευνά από χθες ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ο Λ. Τσόγκας ζήτησε να εξεταστεί η έκταση του προβλήματος, προκειμένου να κριθεί από τους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών εάν απαιτείται επιπλέον έλεγχος», τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Τα μεγάλα σκάνδαλα είναι τα μέτρα-ταφόπλακα στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Δημήτρης Κουτσούμπας: Η σύγκλιση σε θεμελιώδη ζητήματα ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα σάς σπρώχνει να στοιχειοθετήσετε τις διαφορές σας σε ζητήματα «ηθικής» ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα θεραπεία «χτυπά» με επιτυχία τον καρκίνο 
Η εφημερίδα γράφει ότι «αισιοδοξούν οι επιστήμονες ότι βρήκαν τον τρόπο να «νικήσουν» τον καρκίνο, σε ορισμένες μορφές του. Σε μια μελέτη με ασθενείς που έπασχαν από προχωρημένους καρκίνους του κεφαλιού και του λαιμού, οι περισσότεροι καρκινοπαθείς που είχαν πάρει το συγκεκριμένο φάρμακο, έζησαν περισσότερο, σε σχέση με όσους δεν είχαν κάνει την ίδια θεραπεία. Μάλιστα, σε δεύτερη μελέτη, το νέο φάρμακο σε συνδυασμό με άλλη ανοσοθεραπεία κατάφερε να συρρικνώσει τους όγκους και να ενεργοποιήσει κατάλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς προκειμένου αυτό να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα».

ΤΑ ΝΕΑ: Διμέτωπος αγώνας
Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «στη χθεσινή προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο Πρωθυπουργός υπήρξε για ακόμα μία φορά έντονα επιθετικός, ενώ έδειξε διάθεση να γίνει αποκαλυπτικός. Χωρίς όμως να πει κάτι καινούργιο. Από την άλλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αποφασιστικός, ενώ επέδειξε αυστηρότητα και δηκτική διάθεση. Σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, οι τόνοι - όπως ήταν αναμενόμενο - ανέβηκαν στα ύψη. Ωστόσο, οι πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές λειτούργησαν με διαφορετικό - από τον συνήθη - τρόπο».

ESPRESSO: Κέντρο θαυμάτων η Ελλάδα
Η εφημερίδα αναφέρεται σε κλινική μεταμόσχευσης πέους και γράφει ότι «το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων ανοίγει σύντομα στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στα βόρεια προάστια».

FREDDO: Διπλό σοκ για τη Βίσση
Η εφημερίδα αναφέρεται στη ληστεία στη βίλα της σταρ .

KONTRA NEWS: "Χυδαίος και ψεύτης ο Κυριάκος"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : " 356 συναντήσεις είχαν οι Μητσοτάκηδες με τον Χριστοφοράκο της Siemens! Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε την αλήθεια για τους πλειστηριασμούς. Από το 2008 μέχρι το 2014, που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι τράπεζες έβγαλαν στο σφυρί 248.300 σπίτια. Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός και το 2016, Δήμοι και Εφορίες έκαναν 500 πλειστηριασμούς. Οι τράπεζες κανέναν!"

STAR PRESS: Μεταμόσχευση πέους στην Ελλάδα
Στα εγκαίνια της κλινικής Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εμπιστοσύνη σε δόσεις"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Το "σπάσιμο" της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, χθες στο Λουξεμβούργο από το EuroGroup, ήταν πολιτικά μια δυσάρεστη έκπληξη για την κυβέρνηση, αλλά και ταυτόχρονα προειδοποίηση για το μέλλον και ειδικά για τη β΄αξιολόγηση όσο κι αν, δημόσια αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Υποκατώτατος» μισθός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το σκεπτικό της Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Εμπειρογνωμόνων. Εντός του Οκτωβρίου θα εξετασθεί η πρόταση. Ανοίγει το θέμα της επαναρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων. Από 527 έως 556 ευρώ η αμοιβή για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας χωρίς όριο ηλικίας».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]