[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Τσοχατζόπουλος: Παραμύθια οι εναντίον μου κατηγορίεςΑΘΗΝΑ, Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ως υπουργός Άμυνας. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό έγινε «σκάνδαλο» από το 2006 και μετά. «Τα χρόνια μετά το 2006, η ανάδοχος γερμανική εταιρία είχε δυσκολίες να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση του έργου των υποβρυχίων. Είναι σκάνδαλο αυτό που έχει γίνει. Έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση, αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας. Το να μην κανείς τίποτα και δήθεν να «παζαρεύεις» είναι καταστροφή. Και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι «παραμύθια». Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «σκάνδαλο» όσα έγιναν με την προμήθεια των υποβρυχίων από το 2006 και μετά.

Αναφερόμενος στο σκέλος της κατηγορίας που αφορά την προμήθεια των ρωσικών TOR-M1, ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε στους εφέτες πως η εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 δεν εντόπισε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Και στην σημερινή συνεδρίαση ο πρώην υπουργός αρνήθηκε κάθε σχέση με τις υπεράκτιες εταιρίες, που κατά τη δικογραφία εμπλέκονται στην διακίνηση και απόκρυψη των παράνομων χρημάτων, επαναλαμβάνοντας ότι ανήκουν στον εξάδελφο του, Νίκο Ζήγρα.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον πρόεδρο για ποιο λόγο «καταμαρτυρεί εναντίον σας όλα αυτά ο κ. Ζήγρας» και απάντησε πως ο εξάδελφος και άλλοτε στενός συνεργάτης του «εξαγοράστηκε από τον Γ. Παπανδρέου». 

Όπως είπε ο πρώην υπουργός για τον συγκατηγορούμενό του Νίκο Ζήγρα, «χώρισαν οι δρόμοι μας, γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμάκη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό: Γιατί στη Θεσσαλονίκη μας ξέρουν. Ήταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι’ αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά, διότι κινδύνευαν».

Ανέφερε, επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος πως διαρρήξεις που είχαν γίνει στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Κομνά Τράκα στην Κυψέλη είχαν «ενορχηστρωθεί από την ΕΥΠ» και ότι οι «διαρρήκτες» φρόντισαν «να εξαφανίσουν υλικό και να «προσθέσουν» υλικό, καθώς η ΕΥΠ τους έδωσε εξοπλισμό και οδηγίες τι να κάνουν. Έψαξαν για συγκεκριμένα πράγματα». 

Όπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος στους δικαστές, «είναι όλα στημένα, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω από την αρχή».

Οι αναφορές του κ. Τσοχατζόπουλου στον παρόντα στο εδώλιο εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, προκάλεσαν πολλές φορές την αντίδραση του δεύτερου, ο οποίος δυνατά μονολογούσε «τί λέει; ψεύδεται ο άνθρωπος». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ζήγρας, καταδικασμένος σε 6 ετών κάθειρξη με αναστολή, σχολίασε τον απολογούμενο: «Κατέστρεψε τη χώρα και συνεχίζει να μιλάει!».

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]