Περίπου 2.000 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν πορεία, πεζή και με μοτοσικλέτες, από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρίσκονταν το πρωί, ως το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις Μπουτάρη.


Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει (δισ.) ότι θα ζητήσει την επιστράτευση των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Παρά το ότι επιστράτευση δεν προβλέπεται από το νόμο για το δικαίωμα της Επίσχεσης Εργασίας, το οποίο ασκούν οι εργαζόμενοι, τόσο ο δήμαρχος επέμενε στην άποψή του αυτή, όσο και οι εργαζόμενοι πήγαν, πριν λίγο, στο Δημαρχείο, για να διαμαρτυρηθούν.



Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πήγαν στο Δημαρχείο εν πορεία, μέσω της παραλιακής λεωφόρου και της οδού 3ης Σεπτεμβρίου. Μπροστά από το Δημαρχείο φώναζαν συνθήματα όπως "Μπουτάρη πεινάς, το λίπος μας να φας" και "Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για το δήμαρχό μας ένα αστικό", γιούχαραν και, τελικά, αποχώρησαν.



Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί το σύνθημα είχε αλλάξει: "Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Χρήστο Σπίρτζη ένα αστικό", φώναζαν.

Όσον αφορά την γενική συνέλευσή τους, διακόπηκε από τρία τηλεφωνήματα αγνώστου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Εισαγγελέας Εφετών!

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό: