[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μηχανές αντί συντακτών στο Facebook θα αποφασίζουν για τα ενδιαφέροντα άρθρα!Στην απόλυση 15-18 συντακτών προχώρησε το Facebook προκειμένου να αποδείξει ότι οι ειδήσεις που θα εμφανίζονται στο εξής ως θέματα για τα οποία τα μέλη του επιδεικνύουν
ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν επιλέγονται από ανθρώπους με άποψη αλλά από ακριβοδίκαιες μηχανές.


Η απόφαση θεωρείται συνέχεια της αντίδρασης των συντηρητικών αμερικανών πολιτικών οι οποίοι κατηγόρησαν το κοινωνικό δίκτυο για λογοκρισία εις βάρος τους, νωρίτερα φέτος.

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία αρνείται ότι οι συντάκτες της προτίμησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα διαφορετική, τώρα κάνει κάτι ακόμα για να διαβεβαιώσει το κοινό ότι δεν προτιμά την μια ή την άλλη παράταξη όταν προβάλλει ιστορίες που προκάλεσαν πολλά σχόλια.

Το Facebook υποστηρίζει ότι τα θέματα επιλέγονται από έναν αλγόριθμο, δηλαδή με σαφώς καθορισμένα κριτήρια, όπως η συχνότητα των σχετικών δημοσιευμάτων ή των κοινοποιήσεων. Άνθρωποι θα συνεχίσουν να επιθεωρούν τη λίστα, δεν θα γράφουν όμως σχετικά τίτλους ή περιλήψεις. Αντ’ αυτών θα εμφανίζεται ένα απόσπασμα της είδησης και επιλεγμένα σχόλια.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν την αντικειμενικότητα του μέσου, αφού ισχυρίζονται ότι ο λόγος που το Facebook απασχολούσε επί 1,5 χρόνο τους απολυμένους σήμερα συντάκτες ήταν για να διδάξουν τις μηχανές τι παρουσιάζει ενδιαφέρον. Κι εκείνες, θα πράξουν αναλόγως.

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, αν μία καθ' όλα ψεύτικη είδηση πάρει πολλά likes και κοινοποιήσεις, θα προτιμάται από τις μηχανές του Facebook, από ότι μια άλλη, αληθινή, που δεν είχε την... προτίμηση του κοινού. Και πείτε μου, με το χέρι στη καρδιά: Ποια είδηση θα πάρει περισσότερα like; Η Στικούδη με μαγιό, ή μια έκρηξη με 10 νεκρούς στην Καμπούλ;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]