Να αιφνιδιάσει ήθελε ο Ηρακλής, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα κατάφερε, αλλά... δεν άντεξε. Στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν...


Ο Ηρακλής προηγήθηκε νωρίς (στο 5') με τον Περόνε κι έπειτα οπισθοχώρησε. Ήταν πολύ νωρίς για να κρατήσει το αποτέλεσμα και φάνηκε σε δύο φάσεις: Πρώτα όταν ο Ολυμπιακός εγκαταστάθηκε κάτω από τη σέντρα και μπροστά από τα καρέ του Ηρακλή. Κι έπειτα, όταν έκανε την ανατροπή, στο β μέρος (με... 1 ημίχρονο και 2 τελικό τι να έδινε, άραγε, ο ΟΠΑΠ;)...

Για την ανατροπή χρειάστηκε... πέναλτι. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυντικού (του Ιντζόγλου) που πέφτει να αποκρούσει με προβολή και βάζει το χέρι να στηριχθεί. Σαφώς δεν υπάρχει πρόθεση, αλλά αυτά είναι... ψιλά γράμματα. Ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε.

Μετά, το γήπεδο... έγερνε. Ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα να κάνει το 1-2 (όπως κι έγινε) και να φύγει νικητής... Είχε και... Μάρτινς, παίκτη αθόρυβο, που κάνει πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Οι επιθέσεις του Ηρακλή στο β μέρος ήταν σπασμωδικές, χωρίς στόχο και πρόγραμμα. Όμως αυτό θα ήταν το λιγότερο που πρέπει να δει. Γιατί, πρωτίστως, πρέπει να δει πώς αποχώρησαν τραυματίες με προβλήματα στα πόδια τρεις παίκτες του (Λεοζίνιο, Περόνε, Λάμπρου), χωρίς να υπολογίσουμε τον Κούρο που ήταν άτυχος (αποχώρησε με διάσειση και πήγε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο).

Pre Game

Με στόχο μια καλή εμφάνιση, το μηδέν στην άμυνα και μπροστά να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες, κατεβαίνει, σε λίγο, κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Καυτανζόγλειο, ο Ηρακλής.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προπονητή των κυανόλευκων, Νίκου Παπαδόπουλου: «Είναι σημαντικό για την ομάδα μου να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Στην συνέχεια θα πρέπει να βρούμε τις ευκαιρίες μας να σκοράρουμε. Θα πρέπει όσες ευκαιρίες έχουμε να απειλήσουμε για γκολ για να κερδίσουμε τον αγώνα.Το ρόστερ είναι έτσι φέτος που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε παίκτες στην φετινή σεζόν. Δυστυχώς όμως έχουμε πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό», δήλωσε την προηγούμενη μέρα από τον αγώνα.

Οι φίλοι του Ηρακλή, πάντως, περιμένουν τη νίκη στο παιχνίδι και στηρίζουν την ομάδα, αγοράζοντας κουπόνια, έξω από το γήπεδο.

Είκοσι ποδοσφαιριστές είχε στην αποστολή ο Νίκος Παπαδόπουλος και έπρεπε να αποκλείσει δυο από τους παίκτες που θα δήλωνε στο φύλλο αγώνα. Έτσι έμειναν εκτός ο Κυνηγόπουλος με τον Μπικιάρη. Αντίθετα στους 18 ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Λουκίνας. Σημαντικές απουσίες για τον «Γηραιό» με τον Νίκο Παπαδόπουλου να μην υπολογίζει στους Ζιαμπάρη, Μοντέιρο, Στάμου και Κυριακίδη. Επέστρεψε στην αποστολή ο Σαραμαντάς

Με την σημαντική απουσία του Φορτούνη ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Καυτανζόγλειο


Γκολ: 5' Περόνε / 51΄Ντομίνγκες (πεν.), 71' Ιντέγε
Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Ανανίας Φωτιάδης, Εμμανουήλ Βλάσσης, Εμμανουήλ Καλφάκης, 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Κίτρινες: 8' Ιντζόγλου, 16' Ρούσσος, 90+4' Σαραμαντάς / 69' Ντομίνγκες, 76' Μάρτινς
Κόκκινες: 90' Ιντζόγλου (δεύτερη κίτρινη) / -

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής(Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος(62' Πασάς), Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Λάμπρου(68' Λουκίνας), Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Ιντζόγλου, Περόνε(79' Μπαρέτας), Αγγελόπουλος.

Στον πάγκο οι: Περνίς, Λουκίνας, Αμαραντίδης, Τσότρας, Μπαρέτας, Μπλέτσας, Πασάς.

Ολυμπιακός:  Καπίνο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Καρντόζο, Ντομίνγκες(73' Ιντέγε), Ντελαμπέγια(27' Ρέτσος), Μάρτινς, Βιανά, Φιγκέιρας, Πάρντο(46' Ελ Ιουνούσι), Σεμπά.

Στον πάγκο οι:  Λεάλι, Ρομάο, Μαρίν, Ελιουνούσι, Καμπιάσο, Ρέτσος(27' Ντελαμπέγια), Ιντέγε.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Παρακαλούμε περιμένετε για να φορτώσει το Live blogging. Στη συνέχεια, η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα: