Τα «κόκκινα δάνεια» φιγουράρουν στα περισσότερα πρωτοσέλιδα σήμερα, είτε με τη μορφή συμβουλών, είτε ως ρεπορτάζ.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ραντεβού με...κοράκια για τα "κόκκινα" δάνεια
H εφημερίδα αναρωτιέται: “Αυτά δεν ήταν τα «περίεργα» funds που θα πέταγε έξω η «πρώτη φορά Αριστερά»; Επαφές Χουλιαράκη στις ΗΠΑ με εκπροσώπους του Σόρος, της Goldman Sachs και άλλους (υποτίθεται) για «επενδύσεις»”.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: "Νεροκουβαλητές" των δανειστών

ΕΘΝΟΣ: Υπερόπλο στα χέρια της εφορίας
“Σε «fast track» επανελέγχους σε βάθος 12ετίας των υποθέσεων φορολογουμένων που έστειλαν με εμβάσματα μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η συμμορία Τσίπρα - Παππά ξεπούλησε την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη
Η εφημερίδα επικαλείται λεγόμενα του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη και γράφει: «Οι Παππάς-Χριστοφορίδης είχαν μυστικές επαφές με διάφορα κυκλώματα στη Νέα Υόρκη. Η Γουόλ Στριτ οργιάζει με φήμες ότι οι δυο λεβέντες είχαν βγει παγανιά για να μαζέψουν λεφτά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πώς θα σώσετε το σπίτι σας από πλειστηριασμό
Συμβουλές, για να διαχειριστεί ένας δανειολήπτης το δάνειό του και να συμβιβαστεί με την τράπεζα, δίνει σήμερα η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Ευθύνη Τσίπρα τα της Εκκλησίας
Η εφημερίδα εξηγεί: «Ο κ. Φίλης μπορεί να είναι ένας ιδεοληπτικός προπαγανδιστής της «ελευθεριακής Αριστεράς» πού θεωρεί την Εκκλησία ως αντιδραστικό πυρήνα ιδεών και προσώπων, για την επίτευξη της απεθνικοποιημένης Ελλάδος των ονείρων του. Ταυτοχρόνως, όμως, ο κ. Φίλης είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το γεγονός ότι ό κ. Φίλης τυγχάνει υπουργός δεν είναι ένα συγκυριακό περιστατικό. Αλλά το αποτέλεσμα της εκτιμήσεως, της επιλογής και, τελικά, του διορισμού του από τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα».

Η ΑΠΟΨΗ: Με την κάλπη παρά πόδα εν μέσω εμφυλίου
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, «ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τούς στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από το προγραμματισμένο του ταξίδι για τις Η Π Α και τους έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα σε βάθος τριμήνου».

Η ΑΥΓΗ: Μηνύσεις απελπισίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σε φθηνές παραπολιτικές κινήσεις εντυπωσιασμού κατέφυγε η Ν.Δ., σε μια τελευταία προσπάθεια απαξίωσης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και χειραγώγησης του ΣτΕ εν όψει της απόφασης στις 29 Σεπτεμβρίου. Μετά τον Alpha, που υπέβαλε μήνυση εναντίον του γ.γ. Ενημέρωσης Λ. Κρέτσου και της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, η Ν.Δ. υπέβαλε πανομοιότυπη μήνυση «κατά παντός υπευθύνου», ενώ βουλευτές της στη Βουλή μιλούσαν για «πτώση» του διαγωνισμού και ποινικές ευθύνες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα βοσκοτόπια των κομμάτων
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «διαχρονική σπατάλη και υπέρογκος δανεισμός κρύβονται στο επτασφράγιστο πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής. Επτασφράγιστα όμως για τα περισσότερα ΜΜΕ παραμένουν και όσα αποκάλυψε ο νέος διοικητής της, Θ. Πανταλάκης, που πέρασε από το τιμόνι της χρεοκοπημένης Αγροτικής Τράπεζας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυστηροί όροι από το ΔΝΤ
H εφημερίδα υπογραμμίζει: «Μείωση των υφιστάμενων συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών, μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και ελάφρυνση του χρέους προτείνει το ΔΝΤ, καθιστώντας σαφέστερους τους όρους που θέτει για να παραμείνει στο πρόγραμμα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -  

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Αιφνιδιασμός με ψήφο εμπιστοσύνης
Σύμφωνα με την εφημερίδα «με ψήφο εμπιστοσύνης θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στους σχεδιασμούς της Ν.Δ. για πρόταση μομφής. στην περίπτωση που ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικράτειας».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μήνυμα αισιοδοξίας η μαζική συμμετοχή. Σήμερα η πολιτική συγκέντρωση
H εφημερίδα κάνει λόγο για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και τονίζει: «Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων νέων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και παιδιών των λαϊκών οικογενειών, που επισκέφτηκαν και χτες το Φεστιβάλ, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Η καυτή λίστα στα χέρια του Τσίπρα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «με κύριο στόχο την επίσημη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος -αφού εκτός από την εξασφάλιση της δόσης των 2,8 δις ευρώ- ο Αλέξης Τσότρας θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη διεθνή συγκυρία και να φέρει πιο κοντά τη λύση για το χρέος προ κειμένου να... τιθασεύσει κομματικά στελέχη άλλο και υπουργούς που έχουν ξεκινήσει -έστω και σιωπηλά- να αμφισβητούν την πολιτική του Μαξίμου και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τον ίδιο την Αλέξη Τσίπρα, έστω και διά της... Περιφέρειας».

ΤΑ ΝΕΑ: Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη...ασκεπής
Η εφημερίδα τονίζει: «Κάτι έλειψε από τη φετινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Κι αυτό ήταν η λήψη μιας νέας φωτογραφίας του ιδίου και της συντρόφου του ανάμεσα στο απερχόμενο προεδρικό ζεύγος Ομπάμα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 8 πανίσχυρα όπλα ενάντια στον καρκίνο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν να σταματήσουν το 40% των καρκίνων, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες. Συμβουλές όπως να φοράμε αντηλιακό, να χάσουμε βάρος ή να ασκηθούμε, μαζέψαμε 8 συμβουλές από βρετανούς ειδικούς για να μειώσετε αποδεδειγμένα τον κίνδυνο της νόσου».

ESPRESSO: Λύγισε ακόμα και ο ιατροδικαστής
“Φρίκη δίχως τέλος για την υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ στο υπόγειο-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, το Πάσχα του 2015, καθώς συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν στους δικαστές από τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη”, γράφει η εφημερίδα.

KARFITSA: Βγάλτε τα ΡΕΟ στους δρόμους
Η εφημερίδα ασχολείται με την Επίσχεση Εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ και προτείνει να βγουν στους δρόμους στρατιωτικά οχήματα για τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων, όπως είχε γίνει το 1985.

ΚΟNTRANEWS: Μπε-ε-ε! Ο Σαμαράς είχε δώσει άδεια για βίλες-ξενοδοχεία στα βοσκοτόπια!
«Έκθετοι οι σκευωροί παραδίδονται στη χλεύη της κοινωνίας, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ, που έκανε σημαία τις αθλιότητες, γελοιοποιείτο ίδιο του το κόμμα και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενέταξε με διαδικασίες «φαστ τρακ» την επένδυση με τα οικόπεδα του Καραμπάτσου στην Ιθάκη στον επενδυτικό νόμο, ενώ παράλληλα πανηγύριζε μιλώντας στα οικονομικά συνέδρια για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, της αξιοποίησης των... βοσκοτοπιών που θα είχε ως συνέπεια κατά την άποψη του τότε Πρωθυπουργού την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

PRESS TIME: Πώς θα γλιτώσετε από τις κατασχέσεις
Η εφημερίδα δίνει συμβουλές για το πώς μπορεί να διαπραγματευτεί ένας δανειολήπτης με την τράπεζα, για να σώσει το σπίτι του.

SPIRTO: Νύχτες με τον εχθρό μου
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Alpha είναι απόλυτα διχασμένος για το περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. μιας και ο ανταποκριτής του καναλιού Θάνος Δημάδης ήταν ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους που έβαλε περούκα για να παρακολουθήσει τον υπουργό Επικράτειας και τους συνεργάτες του».

STAR PRESS: Τεμάχισαν ζωντανή τη μικρή Άννυ
Η εφημερίδα αναφέρεται στην αποτρόπαια δολοφονία του μικρού κοριτσιού.

THESSNEWS: Οργή, αγανάκτηση και απελπισία
Η εφημερίδα περιγράφει την κατάσταση: «Σήμερα ξεκινά δεύτερη εβδομάδα επίσχεσης εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ που διεκδικούν δεδουλευμένα τριών μηνών. Λεωφορεία δεν θα βγουν και πάλι στους δρόμους, με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να ζουν ένα δράμα και την υπομονή τους να έχει εξαντληθεί».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΑ: Η κυβέρνηση "άδειασε" τους δανειολήπτες
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Xάθηκε ο "ήλιος"
Η ΑΞIA: Ανοιχτή σύγκρουση ΒαρδΙνογιάννη-Μαξίμου
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι 10 εντολές του ΔΝΤ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα" στις συντάξεις
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Γιατί δεν του δίνουν χρέος, QE, πλεόνασμα