Τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ότι θα δώσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών στο δήμο Θερμαϊκού, έλαβε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού από την πρόσφατη θεομηνία, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά.

Ο κ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε πως «πέρα από τις ζημιές στις δημόσιες υποδομές, σε σπίτια, περιουσίες και καταστήματα, έχουμε κι έναν άνθρωπο που μέχρι αυτή την ώρα αναζητείται κι εκεί είναι το μυαλό και η καρδιά μας, στην ανεύρεσή του εστιάζονται οι προσπάθειες όλων μας».

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε ήδη εγκρίνει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αποκατάσταση των ρεμάτων της περιοχής πριν από μήνες και είχε δεσμευτεί στο Δήμο Θερμαϊκού -προτού ακόμη συμβεί αυτή η καταστροφή- ότι μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αναγκαία για την περιοχή. «Ταυτόχρονα, θα διεκδικήσουμε κονδύλια από την Κυβέρνηση, μαζί με το Δήμο, προκειμένου μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που εκπονείται, να αναβαθμίσουμε το δρόμο Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 κι ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές», πρόσθεσε.