Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συναντήθηκε κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), και στο επίκεντρο βρέθηκε το ενδεχόμενο σύναψης δανείου ύψους 37,5 εκατ. ευρώ, που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα στην πόλη.


Στη συνάντηση με το νέο κλιμάκιο της ΕΤΕπ έδωσαν επίσης το «παρών» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα και Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου.

Το θέμα δεν έχει περάσει, ακόμη, από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ούτε από το δημοτικό συμβούλιο. Για να "περάσει" χρειάζεται τις ψήφους της διευρυμένης πλειοψηφίας.

Να σημειωθεί ότι, χθες, Παρασκευή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε δισέλιδη επιστολή του, στην οποία αναφέρει πως, πράγματι, το δάνειο από την ΕΤΕπ είναι εργαλείο, όμως, επισημαίνει πως χρειάζονται συγκεκριμένοι λόγοι για να προχωρήσει σε έναν τέτοιο δανεισμό ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Αντίθετοι με το δανεισμό φέρονται σύμβουλοι της "Πρωτοβουλίας", που είναι η παράταξη του Μπουτάρη (ακόμη και πρώην αντιδήμαρχοι), ενώ δεν την... καλοβλέπουν ούτε οι σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης! Χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος των "Εντάξει", Μάκης Κυριζίδης, που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, όταν πρωτοεισήχθη το θέμα (για να... αποσυρθεί μετά) επισήμανε ότι δεν το συνοδεύει καμία επισήμανση για πραγματικό αναπτυξιακό έργο που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη.

H διοίκηση, από την πλευρά της, έχει αποδοθεί σε έναν επικοινωνιακό μαραθώνιο, για να "περάσει" η αναγκαιότητα της νέας δανειοδότησης του δήμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι, επί εβδομάδες, υπέρ της δανειοδότησης αρθρογραφούν σε εβδομαδιαία φρι πρες εφημερίδα οι αντιδήμαρχοι (σήμερα αρθρογράφησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα), ενώ ο δήμαρχος δηλώνει πως θα συζητήσει και με τους επικεφαλής των παρατάξεων (πράγμα που, ως τώρα, δεν έχει κάνει).