Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επιλέγουν και σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες για βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μυστήριο με τους νέους βαρόνους
“Εξωπραγματικά λεφτά για τις πανελλαδικές άδειες 30.000.000 € περισσότερα πλήρωσε (για κανάλι) ο Μαρινάκης από τον Αλαφούζο Πρώτος επιλαχών ο Ιβάν! Γιατί έκανε πίσω ο Βαρδινογιάννης! Κοντομηνάς: «Συνεχίζουμε» Και αγωνία για 2.000 εργαζομένους (μαζί με του Mega) στην  «τηλεοπτική πιάτσα»”, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Μαύρος Σεπτέμβρης: Πνιχτή λαϊκή οργή
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «σκιαμαχίες υποτακτικών σε μία χώρα που καταρρέει και μια κοινωνία που αναζητά βηματισμό και διέξοδο»

ΕΘΝΟΣ: ΜΠΛΟΚΟ στις μεταβιβάσεις αυθαιρέτων
“Νέο τοπίο στις αποδοχές κληρονομιάς σε ό,τι αφορά στα ακίνητα αλλά και σε κάθε μεταβίβαση σηματοδοτεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση, το οποίο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου”, τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τσίπρας φέρνει πίσω τον βασιλιά με τους νέους καναλάρχες
Η εφημερίδα «εξηγεί» πως οι νέοι καναλάρχες έχουν όλοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καλή σχέση με τον τέως.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα χτυπήματα οι μπλόφες και τα λουκέτα
“«Χτυπήματα» που θύμιζαν πόκερ και μία «μαραθώνια» διαδικασία 66 ωρών σε κλειστό χώρο που παρέπεμπε σε αίθουσες καζίνο με τρόπαιο τις τέσσερις άδειες και «θύματα» εκατοντάδες εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης, που από χθες το πρωί απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας και μάλιστα με διαδικασίες-εξπρές, συνέθεταν το σκηνικό της δημοπρασίας που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Νικητές της δημοπρασίας ο Σκάι του Γ. Αλαφούζου, ο Καλογρίτσας, ο AΝΤ1 του Θ. Κυριακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης”, τονίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Νέα πραγματικότης για την τηλεόραση
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Τί σημαίνει αυτή η εξέλιξις; Πρώτον, απώλεια δανείων προς τις τράπεζες, χωρίς μάλιστα ουσιαστικές εγγυήσεις, που φθάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 600 εκατ. ευρώ. Επίσης, περίπου 1.500 άτομα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί της τηλεοράσεως θα βρεθούν σέ ανεργία. Μέρος αυτών μπορεί να αναζητήσει εργασία στα νέα κανάλια, πού, συμφώνως προς τόν νόμο, θα πρέπει να απασχολούν 400 εργαζομένους έκαστο. Αλλά εκατοντάδες θα μείνουν στην ανεργία».

Η ΑΠΟΨΗ: Μοιράζει λεφτά που θα πάρει...
“Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να... μοιράσει τα λεφτά που θα πάρει-εάν τα πάρει- αγνοώντας επιδεικτικά το ΣτΕ, την Κομισιόν και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες Κανένα υπουργείο δεν έχει στείλει κάποια θετικά στοιχεία για να συμπεριλπφθούν στην ομιλία του στη ΔΕΘ”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Η νομιμότητα σε πρώτο πλάνο
H εφημερίδα ισχυρίζεται πως “το ότι δοκιμάστηκαν οι ανθρώπινες αντοχές των «έγκλειστων» στη Γενική Γβαμματεία Ενημέρωσης, μετά το πρωτοφανές θρίλερ των 66 ωρών, είναι βέβαιο και αναμενόμενο. Το ότι τελικά «έσπασαν τα ταμεία» φτάνοντας το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες, στο ποσό-μαμοόθ των 246 εκατομμυρίων αποτέλεσε έκπληξη μεγάτονων και ξεπέρασε κάθε (ακόμα και κυβερνητική) προσδοκία”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Συμμαχίες, μπλόφες και εκβιασμοί
Εκπληκτικό επιχείρημα της εφημερίδας για όσους μείνουν άνεργοι μετά την αλλαγή στο τηλεοπτικό τοπίο: «Περίσσεψαν τα δάκρυα των εργοδοτών στον χώρο των ΜΜΕ για την τύχη των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια. Αλήθεια, ποιοι κλαίνε και οδύρονται; Αυτοί που στήριξαν από την πρώτη στιγμή τα μνημόνια». Ανατριχιάσαμε...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το παρασκήνιο για τις άδειες
H εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ακόμη και αθεράπευτοι χαρτοπαίκτες θα πρέπει να εντυπωσιάστηκαν από τη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που ολοκληρώθηκε πριν από ένα 24ώρο και εκτός του ότι μεταβάλλει άρδην το τηλεοπτικό σκηνικό θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων δημοσιογράφων και τεχνικών στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια για τη συνέχιση της λειτουργίας τους».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Οι παίκτες, τα «κόλπα» το θρίλερ
Όπως γράφει η εφημερίδα «χρειάστηκαν 66 ολόκληρες ώρες σε πρωτόγνωρες συνθήκες προκειμένου να αλλάξει το τοπίο στην ελληνική τηλεόραση και να σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή, μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία που, παρά τις όποιες ενστάσεις από τους συμμετέχοντες, αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική νομοθετική διευθέτηση ενός άναρχου χώρου. Αυτό το γεγονός, άλλωστε, στο τέλος επιβεβαιώθηκε και από τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων επιχειρηματικών σχημάτων της χώρας στη διαδικασία».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: L' etat, s'est moi
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπορεί τ έπαθλο να το μοιράστηκαν οι κ.κ. Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριαού και Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός, όμως, τόλμησε κάτι που μέχρι σήμερα -στα 27 χρόνια λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα- κανείς δεν είχε διανοηθεί»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με κυβερνητικούς αντιπερισπασμούς δεν κρύβεται η αντιλαϊκή επίθεση
“Η «νέα σελίδα» στο τηλεοπτικό τοπίο αφορά αποκλειστικά την εναλλαγή ιδιοκτητών των μέσων και όχι το χαρακτήρα και το περιεχόμενό τους. Ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει την αντιλαϊκή επίθεση και την αγανάκτηση που γεννά”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Έσπασαν τα ταμεία
«Το ότι δοκιμάστηκαν οι ανθρώπινες αντοχές των «έγκλειστων» στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, μετά το πρωτοφανές θρίλερ των 66 ωρών, είναι βέβαιο και αναμενόμενο. Το ότι τελικά «έσπασαν τα ταμεία» φτάνοντας το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες, στο ποσό-μαμούθ των 246 εκατομμυρίων αποτέλεσε έκπληξη μεγάτονων και ξεπέρασε κάθε (ακόμα και κυβερνητική) προσδοκία», γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: Ποιος «έστησε» ποιον
«Η μοιρασιά από την άποψη της πρότερης δραστηριότητας ήταν στη μέση: δύο νέοι, Καλογρίτσας και Μαρινάκης, και δύο παλαιοί, Αλαφούζος και Κυριακού. Πολιτικά η μοιρασιά είναι λίγο πιο σύνθετη. Το κυβερνητικό μπλοκ φαίνεται να αποκτά το έρεισμα που ήθελε στην τηλεοπτική αγορά με την είσοδο Καλογρίτσα. Άλλωστε είχε εξασφαλίσει ήδη την απομάκρυνση του μεγαλύτερου πολιτικού του εμποδίου - του Mega - πριν από τον διαγωνισμό», γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θεραπεία διαβήτη  χαρίζει χρόνια ζωής
«Η εντατική θεραπεία με φάρμακα θωρακίζει την υγεία των ασθενών με διαβήτη, μειώνοντας κατά 45% την πιθανότητα θανάτου, γιατρεύοντας τα προβλήματα καρδιάς και αιμοφόρων αγγείων, καθώς και μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών του ματιού και των νεφρών κατά 30 έως 50 τοις εκατό, σύμφωνα με δανούς ερευνητές», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Της κακομοίρας στα κανάλια
Σύμφωνα με την εφημερίδα «όλοι έδωσαν πολύ περισσότερα χρήματα απ' ό,τι υπολόγιζαν μέχρι πρόσφατα, και το ερώτημα που αιωρείται είναι γιατί πλήρωσαν τόσα εκατομμύρια για μια αγορά που θεωρητικά είναι «πεθαμένη» από διαφημιστικά έσοδα, ενώ οι δύο νεοεισερχόμενοι θα πρέπει να ξοδέψουν κι άλλα για εργαζομένους, υποδομές, κτίρια και συμβόλαια για δικαιώματα σε σειρές και ταινίες»!

FREDDO: Σοκ για την Ελένη
Αυτό γράφει η εφημερίδα. Όπως και μια άλλη, παρακάτω και μια τρίτη που βάζει όλους τους τηλεστάρ μαζί. Εμείς πάλι λέμε πως το σοκ ήταν για 2.600 εργαζόμενους.

KARFITSA: Διοικητικοί υπάλληλοι «εξετάζουν» ασθενείς
“Με «εμπόλεμη κατάσταση» παρομοιάζουν γιατροί τις εφημερίες τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα! Την πρώτη... ιατρική εκτίμηση ασθενών δεν την κάνουν... γιατροί”, υποστηρίζει η εφημερίδα, σε μια καθ’ υπερβολήν, παραβολή.

KONTRA NEWS: Αλλάζουν όλα στη χώρα. Μεγάλες ανατροπές στην οικονομία και στην πολιτική
«Ριζικές ανατροπές σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας, πολπικής και οικονομικής ζωής της χώρας, προκαλεί το τέλος των νταβατζήδων και των αεριτζήδων, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης, που για 27 ολόκληρα χρόνια λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα, με τα θαλασσοδάνεια που άρπαζαν από τις τράπεζες και μονοπωλούσαν δημόσια έργα, προμήθειες και εξοπλιστικά», γράφει η εφημερίδα.

PRESS TIME: Στο στόχαστρο του Ερντογάν το Πατριαρχείο
Η εφημερίδα αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τουρικού Τύπου και γράφει: «Η προσπάθεια σύνδεσης του Βαρθολομαίου και του Πατριαρχείου γενικότερα με το πραξικόπημα έχει ξεκινήσει λίγες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα εκείνων των ημερών».

SPIRTO: Άσε με να φύγω
Όπως γράφει η εφημερίδα «η Ελένη Μενεγάκη αισθάνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μετέωρη. Μπορεί να έχει στα χέρια της ένα ισχυρό συμβόλαιο με τον ALPHA, αλλά οι εξελίξεις μπορεί και να το ξεπεράσουν».

STAR PRESS: Ξαφνικός θάνατος και για τους τηλεστάρ
«Μπορεί ο Ακης Πετρετζίκης και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος να αντιμετώπισαν χιουμοριστικά την όλη κατάσταση, συνδέοντας τον «αδειούχο» Βαγγέλη Μαρινάκη με τον τηλεοπτικό Τάκη Τσουκαλά, ωστόσο Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Χατζηνικολάου και άλλα γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα αντέδρασαν έντονα», γράφει η εφημερίδα.

THESSNEWS: Γάτα ο... λαγός

Αναφερόμενη στον Ιβάν Σαββίδη η εφημερίδα, γράφει ότι “μπήκε μέσα στο «Big Brother καναλαρχών» και βγήκε αλώβητος, έχοντας, όπως δήλωσε ο ίδιος, ακολουθήσει σωστά αυτό που έπρεπε να κάνει”.