Τελικά, ο Ίβιτς... δε χάνει στην Τρίπολη! Ο ΠΑΟΚ έσπασε την άσχημη παράδοση, πήρε το παιχνίδι με 1-2 και το πήρε δίκαια, πέρα για πέρα. Σκορ ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής...


Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά από την αρχή. Ήθελε να δείξει ποιος ήταν το αφεντικό του ματς και το έδειξε μέσα σε 2 λεπτά: Στο 22' και στο 24' με έναν Κουλούρη που έβαλε ονειρεμένο δεύτερο γκολ και έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του...

Ο Αστέρας έδειξε "κάτι" από το 35 ως το 45 αλλά εκεί σταματάνε τα πάντα... Ήρθε η αποβολή του Μπέρτου (ήταν αποβολή, απλά ο Αρετόπουλος, όπως περιγράψαμε και στο "λεπτό προς λεπτό" θέλησε... σπρώξιμο από τον τέταρτο) και κάθε ελπίδα του Αστέρα έσβησε...

Κι ας λέει ο Χάβος ότι στο β μέρος οι παίκτες του "κατέθεσαν ψυχή". Ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε και αν δεν έρχονταν το γκολ με το πέναλτι (θύμισε το πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ) τώρα δε θα το συζητούσαμε καν. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν επειδή ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι -και το διαχειρίστηκε σωστά.

Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ ο Κουλούρης (και για τα δύο γκολ και για το μαρκάρισμα σε όλο το πλάτος της επίθεσης), ο Ροντρίγκες, ο Κάμπος κι ο Μπίσεσβαρ, αν και δεν υστέρησε κανείς. Από τον Αστέρα φάνηκε ο Ιγκόρ, ενώ διακρίθηκαν στην κλοτσιά οι Μπέρτος, Γιαννούλης και Τσουκαλάς.

Όσο για τον διαιτητή, εκτός από το... θαύμα του 45' ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και μοίρασε κάρτες στον ΠΑΟΚ.

Pre Game

Νίκη, για να σπάσει την παράδοση, θέλει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, κόντρα στον τοπικό Αστέρα, με όπλο μια... άλλη παράδοση: Ο Ίβιτς δε... χάνει στο συγκεκριμένο γήπεδο!

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη ήταν με 2-1 τον Μάιο του 2013, ενώ η πρώτη τον Απρίλιο του 2009 με 2-0.

Ο Ίβιτς, την τελευταία στιγμή, απέκλεισε δύο παίκτες: Τους Γκόικο Τσίμιροτ και Στέφανο Αθανασιάδη. Για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους να τον αφήσει στον πάγκο. Όσο για τον Βόσνιο χαφ, όπως ενημέρωσε επίσημα η ΠΑΕ είχε μια ενόχληση από κλωτσιά που δέχτηκε στην χθεσινή προπόνηση και του έκανε ένα αιμάτωμα σήμερα. Έτσι προτιμήθηκε να μην υπάρξει ρίσκο με τη χρησιμοποίησή του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γκολ: 62' Ιωαννίδης (πεν.) / 22, 24 Κουλούρης 
Δοκάρια: - / 77' Ροντρίγκες 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Αρετόπουλος, Δημήτριος Βερρής, Ευθύμιος Κουρνέτας, Τριαντάφυλλος Τίκας (4ος).
Παρατηρητής: Απόστολος Κουρκουνάς
Κίτρινες 9' Μπέρτος  / 9' Τζαβέλλας, 29' Κρέσπο. 61' Βαρέλλα. 73' Ροντρίγκες, 90' Μυστακίδης
Κόκκινες: 45 Μπέρτος (δεύτερη κίτρινη)  / - 

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Χάβος): Κοζίτσκι, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (Α), Σέφιλ, Μπέρτος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας(83' Χαμντανί), Τσιλιανίδης(46' Ιγκόρ), Φαρίνια(72' Μάσα), Καλτσάς, Ιωαννίδης.

Στον πάγκο οι: Μακροστέργιος, Ντοναρούμα, Σίλβα, Μάτσα, Γκόντο, Φερνάντεζ, Χαμντανί.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς) Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλας(Α), Κρέσπο(46' Κίτσιου), Κάνιας, Μπίσεσβαρ(88' Περέιρα), Σαχκόφ, Κάμπος, Κουλούρης, Ροντρίγκες(77' Μυστακίδης).

Στον πάγκο οι: Μπρκιτς, Χαρίσης, Μαλεζάς, Περέιρα, Μυστακίδης, Αθανασιάδης και Κίτσιου.

O αγώνας λεπτό προς λεπτό:

Παρακαλούμε περιμένετε να φορτώσει το live blog. Στη συνέχεια η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα.