Από τον υπό κατασκευή σταθμό τυ μετρό στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εν όψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.


Ο πρωθυπουργός έφτασε στον χώρο στις 9:40 και τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό", Γιάννης Μυλόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και οι βουλευτές του κόμματος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέξανδρας Τριανταφυλλίδης.

Ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και με ειδικό βαγονάκι προχώρησε σε βάθος 650 μέτρων για να συναντήσει τον μετροπόντικα και να δει πώς δουλεύει.

«Το μετρό Θεσσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον σταθμό του υπό κατασκευή μετρό, στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους Θεσσαλονικείς που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.