Ούτε ένα αστικό λεωφορείο κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σήμερα, μετά την επ' αόριστον επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Την απόφαση έλαβε το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό, που διεκδικεί τα δεδουλευμένα 2.300 απασχολούμενων, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ και, παρά το ότι λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συναντηθούν την Τρίτη το μεσημέρι με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, σε μια ακόμα προσπάθεια να βρεθεί η λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων και να μπει ένα τέλος στις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι επέμειναν στις κινητοποιήσεις τους.

Σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.Η διοίκηση ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό και τονίζει πως η εν λόγω επίσχεση εργασίας δεν λύνει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Οι Θεσσαλονικείς είναι, πλέον, έξω φρενών με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιθέσεις και τον κοινωνικό αυτοματισμό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επιρρίπτει την ευθύνη όσων γίνονται στην κυβέρνηση, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις της πως οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν από τα χρήματα της επιδότησης, δεν προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια.

Οι φωνές για δημοσιοποίηση του ΟΑΣΘ πληθαίνουν κι αυτό είναι ένα σενάριο που θα βόλευε αρκετούς. Πρώτα από όλα την κυβέρνηση, η οποία θα έβρισκε άλλον έναν οργανισμό να διορίσει, τους εργαζόμενους που, από εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρίας θα περνούσαν στο δημόσιο, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνονται στην ώρα τους και με βάση τα συμφωνηθέντα, αλλά και τον Οργανισμό, που δε θα έχει καμία υποχρέωση έναντι των προμηθευτών. Σενάριο ακραίο, αλλά καθόλου απίθανο...