Από σενάρια για την επόμενη μέρα των καναλιών ως... κινηματογραφικά σενάρια βρίσκει σήμερα κάποιος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ: Οι 6 παρεμβάσεις για τα ειδικά μισθολόγια
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές για εργαζομένους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εισαγάγει στη Βουλή νομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο «σουλτάνος» στα... πόδια του βασιλιά
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Νταβούτογλου πήρε τηλέφωνο τον τέως για να βολιδοσκοπήσει αν υπάρχει περίπτωση να βρει καταφύγιο στο Λονδίνο στο ενδεχόμενο νέου πραξικοπήματος. Το Χόλιγουντ ωχριά...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αρένα 90 ημερών μετά τα "πανηγύρια"
“Τελικά, η κυβέρνηση θα έλεγε κανείς υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο… Το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη, όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αλλά και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος κ. Σπίρτζης, αναφέρουν ότι η Digea πρέπει να δράσει για τους ιδιωτικούς σταθμούς που δεν θα έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτική άδεια. Μάλιστα, οι ίδιοι όχι απλά αναφέρουν τι πρέπει να κάνει αλλά απαιτούν το «μαύρο» των σταθμών αυτών εντός 90 ημερών, απειλώντας την Digea ότι, αν δεν συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα, την κατάσταση θα την πάρει η ίδια η Πολιτεία με κυρώσεις. Αυτά μέχρι εδώ είναι γνωστά. Η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να ενημερώσει την Digea για όλη αυτή την κατάσταση; Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχει δώσει καμία πληροφόρηση, ούτε προφορικώς ούτε εγγράφως, για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει σχετικά με τους σταθμούς που δεν θα πάρουν άδεια“, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Το παιχνίδι γυρίζει
«ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γυρίσει οριστικά σελίδα. Η οριοθέτηση των σχέσεων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας μέσω του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η ευχέρεια της κυβέρνησης να αναπτύξει τον προγραμματισμό της και η αποκατάσταση της διεθνούς θέσης της χώρας είναι οι ικανές προϋποθέσεις για να αποκατασταθεί η κανονικότητα, η οικονομία να πάρει μπροστά και η κοινωνία να ανασάνει.», γράφει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αναλυτικός οδηγός για τους εν αναμονή συνταξιούχους
Σύμφωνα με την εφημερίδα «κλίμα αβεβαιότητας και αίσθημα ανασφάλειας επικρατεί μεταξύ των 180.000 εν αναμονή συνταξιούχων οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από το ασφαλιστικό σύστημα (δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία) πάνω από 440.000 δικαιώματα (κύριες και επικουρώ συντάξεις εφάπαξ, μερίσματα κ.ό.) και περισσότερα από 6 δισ. ευρώ».

Η ΕΠΟΧΗ: Εν αρχή ην η άδεια
«Το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των καναλαρχών έγινε, και μάλιστα με μη αναμενόμενο κόστος γι’ αυτούς -και σημαντικό όφελος για τα δημόσια ταμεία. Οι συχνότητες δεν είναι αγαθό εν ασυδοσία, τον αριθμό των καναλιών δεν τον ορίζει αποκλειστικά η αγορά και το τίμημα της άδειας δεν μπορεί να είναι συμβολικό ή ανύπαρκτο», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για "θερμό" φθινόπωρο
Όπως γράφει η εφημερίδα «η στρατηγική σύγκρουσης και οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κουκουλοφόρων στις διμοιρίες των ΜΑΤ περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια κάνουν πολλούς στο εσωτερικό της Αστυνομίας και όχι μόνο να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός «θερμού φθινοπώρου», με αφετηρία τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η τιμή της πατρίδας
«Για χρόνια οι κυβερνήσει φόρτωναν όλα τα κακά του τόπου στα «διαπλεκόμενα» (όχι ότι δεν είχαν ευθύνες), λησμονώντας ταυτόχρονα ότι η διαπλοκή πάντα ήθελε δύο. Τώρα λοιπόν η πολιτική εξουσία έχει ραντεβού με τον εαυτό της. Τα μαξιλαράκια τελείωσαν και η όποια εξέλιξη πλέον θα φορτώνεται στην εκάστοτε κυβέρνηση, που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση τις σχέσεις της με τους βαρόνους των media», υποστηρίζει η εφημερίδα.  

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: Ανασχηματισμός τον Οκτώβριο
«Μετά τη μεγάλη επιτυχία με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά το δύσκολο δρόμο για την ανάταξη της οικονομίας. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός σκέφτεται τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος στοχεύοντας σε επενδύσεις κάθε είδους, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και βεβαίως στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας και η ατζέντα της Θεσσαλονίκης
«Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένουν οι Θεσσαλονικείς για δέκα κρίσιμα και εκκρεμή θέματα, τα οποία συνδέονται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Οι κίνδυνοι, τα εμπόδια, οι καθυστερήσεις και η ευθύνη της κυβέρνησης.    Μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών, παροχή ρευστότητας και κινήσεις για ταχεία ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού βρίσκονται στην κορυφή των αιτημάτων που υπέβαλαν προς τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ποιός θα πάει με ποιόν -Καναλάρχες χωρίς άδεια και αδειούχοι χωρίς κανάλι
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «για τη θέση τους στο νέο τηλεοπτικό τοπίο ψάχνουν παλιοί και νέοι καναλάρχες, ανεξάρτητα από το αν έχουν άδεια, καθώς μοιάζει αδύνατον να παραμείνουν εκτός παιχνιδιού επιχειρηματίες με μακρά θητεία και εμπειρία στα κανάλια, όπως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός αντιμέτωπος με αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας
Η εφημερίδα τονίζει: «Οι νέοι μύθοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ανάκαμψη που έρχεται, για τη ρύθμιση του χρέους, που θα ανακουφίσουν το λαό, έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν, να εξασφαλίσουν την εργατική - λαϊκή ανοχή. Η πραγματικότητα είναι ότι ο λαός είναι αντιμέτωπος με κλιμακούμενα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, που αφορούν την ολοκλήρωση της πρώτης και τη δεύτερη «αξιολόγηση» αλλά και το ενδεχόμενο ρύθμισης του χρέους. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, το ΔΝΤ ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα την επιτάχυνσή τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Άτακτη υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛΣΤΑΤ
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «την ώρα που όλοι οι Έλληνες έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο και τεράστια ποσά, υφιστάμενοι τις επιπτώσεις της ύφεσης, της ανεργίας και των Μνημονίων, με στόχο να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά έρχεται και, για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, αλλά και για να υπηρετήσει θεωρίες συνωμοσίας και εμμονές, πετά στον κάλαθο των αχρήστων τις θυσίες όλων μας».

ΤΟ ΒΗΜΑ: Φρανκενστάιν TV
«Επιτέλους οι έλληνες πολίτες μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Χάρις στις άοκνες προσπάθειες των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, το τέρας της διαπλοκής εξοντώθηκε και μπορούμε να απολαύσουμε πλέρια ενημέρωση χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, με την ευγενή χορηγία αγνών και αμόλυντων επιχειρηματιών που έσπευσαν να αποδεχθούν τα κελεύσματα του λαοπρόβλητου ηγέτη και των εκλεκτών συνεργατών του», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Στο σκαμνί για απιστία όλοι οι πρώην υπουργοί ΜΜΕ
Πραγματοποιώντας λογικά άλματα η εφημερίδα γράφει: «Από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής θα πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν-και πρωτίστως οι υπουργοί ΜΜΕ- για την τεράστια οικονομική ζημία που, αποδεδειγμένα πλέον, προκάλεσαν στη χώρα προσφέροντας τζάμπα στους νταβατζήδες τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας».

TO ΧΩΝΙ: Τους τα πήραν «χοντρά», μας τα μοιράζουν δίκαια!
Η εφημερίδα ξεπερνά, σήμερα, τον εαυτό της και ισχυρίζεται ότι «ακόµη και οι πιο δύσπιστοι (αλλά ακοµµάτιστοι) απέναντί της, αυτή τη φορά αναγνωρίζουν το κοινωνικά θετικό συµπέρασµα από όλα αυτά, που µάλιστα είναι έντονο! Οτι µ' αυτή την κυβέρνηση, πραγµατικά είναι ΟΛΟΙ ίσοι απέναντι στο νόµο. Και ότι αυτά που ήξεραν οι νταβατζήδες... καλό είναι να τα ξεχάσουν».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιορτή γαστρονομίας με 1.000 σεφ από όλο τον κόσμο
«Λίγες μέρες έχουν απομείνει πριν την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016- www.worldchefs2016.org) που θα διεξαχθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016, που συγκεντρώνει περίπου 1000 chefs από όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσει στο κοινό του μία δυναμική γκάμα ομιλητών συμπεριλαμβανομένου του «πατέρα» της μοριακής κουζίνας Hervé This», γράφει η εφημερίδα.

REAL NEWS: Η κρίση βαθαίνει!

Η εφημερίδα δημοσιεύει έρευνα της Marc για την ΓΣΕΒΕΕ με στοιχεία-σοκ για την ελληνική οικονομία.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Realnews, όλοι οι δείκτες είναι στο “κόκκινο”.