Ευρωπαίος με τα όλα του ο ΠΑΟΚ. Κόντραρε στα ίσια την Φιορεντίνα, δημιούργησε ευκαιρίες και, εκεί προς το τέλος, είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Όμως...


Όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σλάβκο Βίντσιτς, στο 90+3, έκλεισε τα μάτια σε χέρι, έδειξε τη... λήξη και στήριξε το (γνωστό, στην Ευρώπη) όνομα...

Λίγο νωρίτερα, ο Ροντρίγκες (87') είχε μεγάλη ευκαιρία. Τρίπλαρε όμορφα, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και είχε στα δεξιά του μόνον τον Τιάμ. Προτίμησε να πλασσάρει αδύναμα και να χαθεί σίγουρο γκολ...

Ευκαιρίες για γκολ είχε και η Φιορεντίνα. Τρεις φορές ο Γλύκος έβγαλε σουτ και πλασέ με υπέροχο τρόπο. Κι ίσως να χρειάζονταν κι άλλες φορές οι επεμβάσεις του, αλλά είχε... φύλακα άγγελο τον Βαρέλα (όχι ότι οι υπόλοιποι της άμυνας υστέρησαν...)

Το παιχνίδι ευχαρίστησε τον ουδέτερο ποδοσφαιρόφιλο (αν και για ένα μεγάλο μέρος του στο β μέρος ήταν μέτριο), αλλά άφησε πικρή γεύση στον οπαδό του ΠΑΟΚ, που είδε ότι η ομάδα του μπορούσε.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός επέστρεφε νικητής στον Πειραιά (0-1 την Γιουνγκ Μπόιζ εκτός), ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε λίγος μπροστά στον Άγιαξ (1-2 μέσα στη Λεωφόρο).






ΠΑΟΚ: Γλύκος , Μάτος , Λέοβατς , Βαρέλα , Τζαβέλλας , Τσίμιροτ , Κάνιας , Πέλκας ( Σάκχοφ 57′), Ροντρίγκες , Κάμπος ( Κρέσπο 57′) και Αθανασιάδης ( Τιάμ 79′)

Φιορεντίνα: : Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Αστόρι, Τόμοβιτς, Ολιβέρα, Μπάντελ, Μπόρχα Βαλέρο, Σαλσίδο (Μπερναντέσκι 74′), Iλισιτς (Σάντσες 62′), Κάλινιτς και Μπαμπακάρ (Τέγιο 76′)