Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Συγκεκριμένες εφημερίδες σήμερα ασχολούνται με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Τα καθημερινά προβλήματα, στις... υπόλοιπες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η ΜΑΦΙΑ του ελλείμματος. Διογκώθηκε σκοπίμως για να νομιμοποιήσει το Μνημόνιο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "φως στο θρίλερ με τα απόρρητα mails της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat, με τα οποία συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Γερμανού Ραντεμάχερ έδιναν απευθείας εντολές στον πρόεδρο της Εθνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει για να αλλοιώσει το έλλειμμα, ρίχνει σήμερα η "δημοκρατία".

ΕΘΝΟΣ: "Πως ξεπαγώνει η επιστροφή φόρου".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δυνατότητα να περιορίσουν ή ακόμη και να "σβήσουν" την οφειλή του φετινού ΕΝΦΙΑ έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος η οποία δεν έχει πιστωθεί ακόμη στον τραπεζικό λογαριασμό τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεκινά πόλεμος των πόλεων στην Ελλάδα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «το αποκορύφωμα του ελληνικού δράματος θα έρθει με αστικό πόλεμο... Πρόκειται για ένα ιδιότυπο είδος εμφυλίου πολέμου, για πόλεμο μέσα στις πόλεις, μία πρόγευση του οποίου πήραμε τον Δεκέμβριο του 2008, όταν οι ελληνικές μεγαλουπόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ.) παραδόθηκαν στο έλεος δυνάμεων του χάους και της αναρχίας και κατακάηκαν...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διπλάσια εισφορά ασθενείας στους αγρότες!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατροπές-σοκ στις εισφορές ασθένειας και στην αναγνώριση πλασματικού χρόνου έρχονται για τους αγρότες σε δυο δόσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Αιδήμων σιγή" για ξένη παρέμβαση". Ερωτήματα για την δράση του δικτύου Σόρος".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή, το αίτημα των "Ανοικτών Κοινωνιών", οι γάμοι των ομοφυλοφίλων, η στήριξις της παρανόμου μεταναστεύσεως από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη ή από το Μεξικό στις ΗΠΑ, αποτελούν κυρίους άξονες δραστηριότητος του δικτύου Σόρος'.

Η ΑΥΓΗ: "Έπεσε μαύρο στη Ν.Δ.".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αδιέξοδο και οδυνηρή θέση έχει περιέλθει η ηγεσία της Ν.Δ. με την επιμονή της να στηρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή το παραθεσμικό σύστημα διαπλοκής που είχε στηθεί επί δεκαετίες με επίκεντρο τα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο διαγωνισμός αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ολοκληρώνεται ομαλώς αργά σήμερα το βράδυ με συνέπεια να διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα πάνω σε στέρεες βάσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αλλάζει κανάλι η Ν.Δ.".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στροφή επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία: από την πλήρη αμφισβήτηση περνάει στη μερική αποδοχή αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Πλέον δεν θα καταργήσει τις άδειες , αλλά θα άρει τον νόμο Παππά και θα χορηγήσει με το ίδιο τίμημα και άλλες ων ουκ έστιν αριθμός".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε πλειστηριασμό 5.000 ακίνητα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έτοιμες να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών είναι οι τράπεζες, ύστερα από μακρά περίοδο "παγώματος" των αναγκαστικών μέτρων, είτε λόγω του θεσμικού πλαισίου προστασίας είτε λόγω των κινητοποιήσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παραιτούνται τα συμβούλια ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ
«Χωρίς συμβούλια ιδρύματος θα συνεχίσουν να πορεύονται τα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς τα μέλη τους ετοιμάζονται να υποβάλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους σήμερα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους στην επιλογή της κυβέρνησης να τα οδηγήσει σε μαρασμό διά της απραξίας. Σήμερα αναμένονται να ανακοινώσουν τις παραιτήσεις τους και τα 12 μέλη του συμβουλίου του ΑΠΘ, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η πλειονότητα των μελών του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γενναία επιδότηση των επιχειρήσεων αντί για προστασία των ανέργων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέχρι και τα πενιχρά επιδόματα του ΟΑΕΔ ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με τα νέα προγράμματα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση τάχα της ανεργίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το πολιτικό παρασκήνιο με τις τηλεοπτικές άδειες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα ιδιότυπο πολιτικό παιχνίδι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με φόντο το τηλεοπτικό σόου που έστησε η κυβέρνηση για τη δημοπρασία χορήγησης αδειών στα κανάλια".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο «όπλο» διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ
Όπως γράφει η εφημερίδα, «Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν μια σειρά βιοδεικτών πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να δείξει αν ένα άτομο είναι πιθανό να διαγνωστεί στο κοντινό μέλλον με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Δυστυχώς, η νόσος Alzheimer συχνά διαγιγνώσκεται μετά τη στιγμή που οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν πρόβλημα μνήμης, όπως τη δυσκολία να θυμηθούν τα πρόσφατα γεγονότα ή στην επεξεργασία νέων πληροφοριών. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σύντομα θα ετοιμάσουν ένα τεστ που θα μπορεί να ξεχωρίσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου και να εφαρμόζεται έγκαιρα η σωστή θεραπεία».

ESRPESSO: Βρήκα τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μία από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου του μαστού, ο τριπλά αρνητικός καρκίνος, όπως ονομάζεται, μπορεί να γίνει τρωτός στα φάρμακα, χάρη στην πρωτοπόρα σκέψη ενός εφήβου, ο οποίος βρήκε την πρωτεΐνη που, όταν ελεγχθεί, μπορεί να λειτουργήσει σαν αχίλλειος πτέρνα της ασθένειας».

FREDDO: Μάχη για 4 κανάλια
«Το νέο τηλεοπτικό τοπίο για τη χώρα μας γίνεται γνωστό από ώρα σε ώρα, ανοίγοντας έτσι μια νέα εποχή στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, βάζοντας παράλληλα «τέλος» σε έναν κύκλο που κράτησε 27 χρόνια παρά... δύο μήνες, όταν στις 20 Νοεμβρίου του 1989 το Mega εξέπεμπε ως το πρώτο επισήμως, μη κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο» γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Ποιοι θησαύρισαν από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, φαρμάκων, τσιγάρων".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άγριο λαθρεμπόριο, πετρελαίου, φαρμάκων, τσιγάρων, χιλιάδες ανεξέλεγκτα κοντέινερς με φάρμακα και τσιγάρα και βυτιοφόρο με λαθραίο πετρέλαιο, αποφέρουν ιλιγγιώδη ποσά στους μεγαλόσχημους λαθρεμπόρους, ενώ το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ από το όριο φοροδιαφυγής".

STAR PRESS: Θρίλερ με νεκρό άνδρα στο Άγιον Όρος
«Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη βουτιά θανάτου 32χρονου επισκέπτη του Αγίου Όρους, ο οποίος έπεσε από μπαλκόνι της Μονής Εσφιγμένου σε γκρεμό ύψους 17 μέτρων. Πρόκειται για άνδρα που είχε εισέλθει στο Άγιο Όρος παράνομα και ήταν τακτικός επισκέπτης της Μονής Εσφιγμένου», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάγος" στο χρέος από το Βερολίνο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις διαθέσεις της Γερμανίας μπλοκάρει ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνηση να "κλειδώσει" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των δεκάδων προαπαιτούμενων τόσο για την καταβολή της υπο-δόσης των 2,8 δις. ευρώ όσο και για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιστροφή στα κέρδη. Θετικά μηνύματα για τις τράπεζες από τα αποτελέσματα 6μήνου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα καθαρά αποτελέσματα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε κέρδος 20 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο 2016 από ζημία 37 εκατ. το 1ο τρίμηνο 2016, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς", ενώ "κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Alpha Bank για το α΄εξάμηνο, ενώ τα κύρια λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 1,151 δισ. αυξημένα κατά 0,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο".

Σχόλια