Κηδεύεται αύριο, Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 17:30, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος που πέθανε σήμερα Πέμπτη σε ηλικία 84 ετών. 


Σπούδασε στα οικονομικά πανεπιστήμια των Βρυξελλών και της Θεσσαλονίκης. Το 1959 ίδρυσε την εταιρεία PYRAMIS ΑΕ.  Επίσης, ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρείας ΔΕΛΦΙΝΙ ΑΕ. 

Το 1975 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Τράπεζας Εργασίας μαζί με τον Κώστα Καψάσκη, μετά το θάνατο του οποίου αποχωρεί και γίνεται ένα από τα βασικά ιδρυτικά μέλη και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Εγνατία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που το 2006 εξαγοράστηκε από την MARFIN.

Το 1996, ανοίγει με τους Χρήστο Λαμπράκη και Γιώργο Μπόμπολα τον Αγγελιοφόρο και λίγο αργότερα την εκτυπωτική  ΦΙΛΙΠΠΟΣ, στο Κιλκίς, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις παραμεθόριες περιοχές. Δυστυχώς, η εφημερίδα δεν είχε καλό τέλος, αφού αναγκάστηκε να αναστείλει την έκδοσή της, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για 2 θητείες. Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1989 έως το 1993 καθώς και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Άρης». 

Ήταν επίσης πρόεδρος της Helexpo ΔΕΘ. Κατά την προεδρία του χτίστηκε το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». 

Επίσης σε έκταση 22 στρεμμάτων της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου στην Κηφισιά της Αθήνας έκανε τη μελέτη για το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Αθηνών, του οποίου η κατασκευή τελείωσε από μεταγενέστερους προέδρους της ΔΕΘ. 

Υπήρξε Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Επίτιμος γενικός πρόξενος του Βελγίου στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης του απένειμε τον δεύτερο σε τάξη τίτλο του Πατριαρχείου, ανακηρύσσοντάς τον «Μέγα Άρχοντα Πρωτέκδικο». Επίσης του απονεμήθηκε ο χρυσός σταυρός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Την έντονη θλίψη τους για την απώλεια του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, εκφράζουν σύσσωμα το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ).

Για "ένα εξέχον μέλος της οικογένειάς της, λαμπρό επιχειρηματία, εκλεκτό συμπολίτη και ευπατρίδη" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δ.σ. της ΔΕΘ - Helexpo Α.Ε., αποφάσισε να καταθέσει χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή» εις μνήμην του. Παρόμοια απόφαση έλαβε και το δ.σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.