Παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση ΚαλλιάνουΑπίστευτο παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Καλλιάνου, από την Ένωση Κεντρώων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αποχώρησε επειδή ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, του είπε να μην επιτίθεται στο υπουργό Οικονομικών!


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ,  ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, τόνισε πως αφορμή για την αποχώρησή του αποτέλεσε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως είπε, στη συνέχεια του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος και του ανέφερε πως "αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα".

Προσέθεσε πως "εγώ δεν θέλω να χαϊδεύω τα "αυτιά" του κ. Τσίπρα και γι' αυτό επέλεξα ένα κόμμα του κέντρου για να βοηθήσω την κοινωνία".

Ερωτηθείς εάν θα πάει στη ΝΔ είπε πως δεν κάνει συζητήσεις με τη ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα και πως θα μελετήσει τις θέσεις και τις απόψεις όλων των κομμάτων για να καταλήξει στις αποφάσεις του εάν θα συμμετάσχει σε κάποιο φορέα και ποιον.

"Ήταν οι θέσεις και η πορεία της Ένωσης Κεντρώων το τελευταίο τρίμηνο, οι οποίες δεν μου ταίριαζαν προσωπικά" διευκρίνισε μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm". "Αν συνεχίσει έτσι (η ΕΚ) θα γυρίσει στα ποσοστά του 1996" είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του κόμματος, ο κ. Καλλιάνος.

"Αυτή τη στιγμή δεν καίγομαι να χτυπήσει το τηλέφωνο για να πάω σε ένα άλλο κόμμα, αυτή τη στιγμή αυτό που με καίει, να σας πω την αλήθεια, είναι να είμαι δίπλα στην κοινωνία και να βρω έναν άνθρωπο που να εκφράσει την ψυχή μου την ίδια, καταλάβατε, αυτό με ενδιαφέρει" πρόσθεσε ο κ. Καλλιάνος.

Για τις σχέσεις Λεβέντη - Τσίπρα, είπε: "Δε μου ταίριαζε η φιλοσοφία, ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ώριμο παιδί, έχει ωριμάσει πλέον, θέλει να τον συμβουλέψω, θα κανονίσουμε να έρχεται συνέχεια σπίτι μου, θα φάμε στο Σούνιο, όλα αυτά τα πράγματα που έλεγε ο πρόεδρος της ΕΚ, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, αλλά πολιτικά διαφωνούμε, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, ήταν κάτι το οποίο προσωπικά με παραξένεψε και με στεναχώρησε, θύμωσα κάποια στιγμή να σας πω την αλήθεια… όλη αυτή η διάθεση του προέδρου να αποκλίνει από τις αρχικές θέσεις της ΕΚ και να προσεγγίσει ξεκάθαρα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ".

H ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

Για την αποχώρηση Καλλιάνου, από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου, από την θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, τονίζουμε ότι το μέλλον θα δείξει, αν αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Καλλιάνος, ότι δηλαδή η ΕΚ πηγαίνει με τον Τσίπρα, είναι αληθή ή εάν ο ίδιος έχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς χώρο που όλοι υποψιάζονται».

Και μια... ιδιωτική (δημόσια) κουβέντα

Στο τοπίο μπήκε, πριν από λίγο (18:30) μια ιδιωτική κουβέντα δημοσιογράφου του Σκάι με τον κ. Λεβέντη. Όπως είχε πει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, δημοσιογράφος του Σκάι τον είχε πλησιάσει στο κανάλι και τον είχε ρωτήσει "τι πήρε από τον Τσίπρα" για να τον στηρίξει. Κι εκείνος του απάντησε "τίποτα δεν πήρα".

Ο δημοσιογράφος πριν λίγο υποστήριξε, από την εκπομπή "Σκάι 6", ότι η κουβέντα έγινε παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε και συνέχεια: Στη συνέχεια αυτή, ο κ. Λεβέντης είπε -σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν- ότι θα ζητήσει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές και το υπουργείο Ανάπτυξης, για να στηρίξει Τσίπρα...

Φαίνεται πως το θέμα θα ΄χει και συνέχεια...

Σχόλια