Του ΝΩΝΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Αν και χρόνια, από παιδί, είμαι λάτρης της κατασκήνωσης και του κάμπινγκ, από καιρό κρατώ σχετική απόσταση από αυτό που παρέχουν τα σύγχρονα  αυτά στρατόπεδα συγκέντρωσης παραθεριστών.


Η αίσθηση της εγκαταβίωσης στη φύση και οι ανάλογες δράσεις που παλιότερα ήταν το ιδανικό του κάθε κατασκηνωτή, ήδη είναι μακρινό παρελθόν. Ο ένας δίπλα στον άλλο, φωνές, ποδήλατα, παιδιά, αυτοκίνητα, η κοτσαδούρα του ενός με το τροχόσπιτο μέσα στο χώρο του άλλου, Εδώ φτερνίζεσαι, δυο σκηνές πιο κάτω σου εύχονται "με τις υγείες σας".

Στη θάλασσα συνωστισμός "Σμυρνέικος". Ρακέτες, μπιτσόμπαρα με τέρμα μουσική και παιδάκια-μπαλαδόροι .

Το μεσημέρι όλοι ψήνουν... Και φωνάζουν. Με τέρμα μουσικές αγνώστων αοιδών. Εκτόνωση. Όλη η τηλεοπτική πνευματική ένεση με χαρούμενες οικογένειες και όμορφες κυρίες συνοδεία αρρενωπών κύριων  με τζιπούρες, εφαρμόζεται εδώ. με όχι και τόσο πιστή αντιγραφή.

Η σωματική υγιεινή σε συνθήκες στρατοπέδου. Ουρά για πλύσιμο, για χ€σιμ#, για ό,τι απαραίτητο.

Δύο μπάνια /ντουζ την ημέρα διάρκειας οχτώ λεπτών δικαιούται ο κάθε κατασκηνωτής στα περισσότερα από τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής.

Η χρήση γίνεται με ειδικό βραχιολάκι που παρέχει ή επιχείρηση. Πέραν του ορίου αυτού, πρέπει να καταβληθεί σχετικό αντίτιμο.



Σου δίνουν ένα βραχιολάκι που περιέχει όλα τα ντουζ που δικαιούσαι. Κι αν τα ξεπεράσεις, 0,50 € το ντους. Αν σου τελειώσει ο χρόνος του ντους και δεν έχεις προλάβει να ξεπλυθείς, πρέπει να δώσεις το ηλεκτρονικό κλειδί σε κάποιον που είναι από έξω, ώστε να το ξαναβάλει και ν αρχίσει νέο 8λεπτο...




Στα δε εστιατόρια των κάμπινγκ συνήθως σερβίρουν προϊόντα κέτερινγκ σε τιμές Βερσαλιών...

Δεν είναι όλα έτσι... Αλλά.αν τα βάλεις όλα κάτω, εξοπλισμούς, τιμές και ταλαιπωρία, τότε δυστυχώς αποχαιρετάς τον έναστρο ουρανό για σκέπασμα αναζητάς ένα δωμάτιο να απλώσεις το κορμάκι σου, να πλυθείς, να μονάσεις

Δυστυχώς. Η φύση στα χέρια επιχειρηματιών των τριών μηνών και ακοινώνητων ανθρώπων καταντά εχθρική.