Με τον ΕΝΦΙΑ ασχολούνται, σήμερα, στα πρωτοσέλιδά τους, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πιο βαρύς ο ΕΝΦΙΑ για 2.190.000 πολίτες
Η εφημερίδα επισημαίνει: « «Ιδιος με πέρισυ» (λένε) ο «λογαριασμός» αλλά «ξεχνούν» ότι... Με μεθόδους Γκέμπελς το οικονομικό επιτελείο παρουσιάζει το μαύρο άσπρο Εντός του Αυγούστου τα εκκαθαριστικά για τον παρανοϊκό φόρο».

ΕΘΝΟΣ: Λεηλασία εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ
Όπως γράφει η εφημερίδα «Όργιο εξαπάτησης στον ΕΟΠΥΥ αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου: Συνταγογράφηση φαρμάκων αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς να το γνωρίζει ο ασφαλισμένος ή σε ασφαλισμένο ο οποίος είχε πεθάνει. Φάρμακα αιμοκάθαρσης αξίας 172.000 ευρώ σε ασθενή που δεν ήταν νεφροπαθής...»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ασκητής: Όταν σκοτώσουν τον Ερντογάν σε ένα μήνα θα έχουμε πόλεμο
Η εφημερίδα αναδημοσιεύει κάτι που βρήκε στο διαδίκτυο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ για 2,2 εκατ. πολίτες
«Αυξημένο ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να καταβάλουν φέτος περίπου 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων σύμφωνα με στοιχεία από την εκκαθάριση του φόρου που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Πάλι σφάλματα με το Ελληνικό
Η εφημερίδα γράφει ότι «η περίπτωσις του παλαιού αερολιμένος του Ελληνικού είναι μία από αυτές πού αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά τις υπόγειες δυνάμεις αδρανείας στην Κυβέρνηση και στην δημοσία διοίκηση. Δυνάμεις πού λειτουργούν ανασταλτικά σε κάθε βήμα αναπτύξεως ή μεταρρυθμίσεως πού επιχειρείται».

Η ΑΠΟΨΗ: Σιγά μην αφήσει (τώρα) τον Ντράγκι
Η εφημερίδα γράφει «το παρασκήνιο με τα σενάρια για κάθοδο Στουρνάρα στην πολιτική, αλλά και οι «βίαιες» αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών Πρόσωπο των ημερών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όχι μόνο λόγω των σεναρίων που τον θέλουν να ηγείται νέου κεντροαριστερού σχήματος αλλά και εξαιτίας των αλλαγών στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών».

Η ΑΥΓΗ: Μειωμένος ΕΝΦΙΑ για έναν στους τρεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καταρρίπτονται οι μύθοι περί μαζικής επιβάρυνσης. Ενώ το 35% των νοικοκυριών θα πληρώσει ακριβώς το ίδιο με πέρσι κι ένα 21% θα έχει ελάχιστη επιβάρυνση, κάτω των 10 ευρώ. Μετακύλιση των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες. To 5,8% θα πληρώσει έως 50 ευρώ επιπλέον και το 3,8% θα επιβαρυνθεί σημαντικά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι εντιμότατοι φίλοι του
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Μαρινάκη και αναδεικνύει ποιοι είναι οι ορκισμένοι εχθροί του, ποιοι παραμένουν αταλάντευτοι στο πλευρό του και ποιοι έρχονται αντιμέτωποι, όπως και ο ίδιος, με τη Δικαιοσύνη.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τρικλοποδιά για το Ελληνικό
“Στον αέρα απειλείται να τιναχθεί η αξιοποίηση του Ελληνικού, λίγο μετά την υπογραφή της τροποποιημένης συμφωνίας και το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το υπουργείο Πολιτισμού, με επιστολή του προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια υπουργεία, ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του «πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης»”, τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κραυγή αγωνίας από διεθνείς ΜΚΟ
Η εφημερίδα γράφει ότι «ασφυκτικές και εκρηκτικές είναι οι συνθήκες στα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν επιπλέον ότι μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και το επίπεδο ασφάλειας για τους ενοίκους αλλά και για τους εργαζόμενους. Στελέχη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που εργάζονται καθημερινά στις δομές απευθύνονται στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Νέα φοροκαταιγίδα από τον Σεπτέμβριο
«Απίστευτο κι όμως ελληνικό: δεν έχουν περάσει παρά τρεις μήνες από την ψήφιση του σκληρού πακέτου μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ για την ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης και η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να «αδειάσει» τον Αύγουστο από σκληρά φορολογικά μέτρα και μεγάλες επιβαρύνσεις», γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
«Μπορεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου να προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να βάλει φρένο στην ονοματολογία και στα στελέχη που θα κατέβουν στις «γαλάζιες» λίστες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε επαφή με πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα για τη στελέχωση των συνδυασμών», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιλαϊκή κλιμάκωση με όχημα τα "κόκκινα" δάνεια
Όπως τονίζει η εφημερίδα «σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας για την πορεία του τραπεζικού κλάδου σε κράτη της ΕΕ, σε συνθήκες που ξαναμοιράζεται η «πίτα» ανάμεσα σε τραπεζικούς ομίλους μπαίνει στο επίκεντρο η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Στόχος είναι η θωράκιση των κερδών του τραπεζικού συστήματος που έχει κρίσιμο ρόλο συνολικά για το κεφάλαιο».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Κωδικός αντεπίθεση με παροχές ψίχουλα και... κορδέλες
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ένα νέο επικοινωνιακό μπαράζ με παροχές και διευκολύνσεις σε οικονομικά αδύναμες ομάδες ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο, στη βάση των όσων εξήγγειλε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας για το κοινωνικό κράτος».

ΤΑ ΝΕΑ: Κίνητρα και ασυλία για φοροκαταδότες
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Πίσω από τις αποκαλύψεις μεγάλων οικονομικών σκανδάλων τα τελευταία χρόνια κρύβεται ένα βαθύ λαρύγγι. Πίσω από τους επίδοξους έλληνες πληροφοριοδότες βρίσκεται το - σχεδόν - απόλυτο νομικό κενό. Αν σήμερα κάποιος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα θελήσει να αποκαλύψει στις αρμόδιες Αρχές μια οργανωμένη επιχείρηση φοροδιαφυγής, προφανώς μπορεί να το κάνει, αλλά δεν έχει κανένα εχέγγυο προστασίας. Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με αγωγές και μηνύσεις, ενώ με μαθηματική ακρίβεια θα χάσει τη δουλειά του».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 12 τρόποι προστασίας από τον καρκίνο
Η εφημερίδα γράφει: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει παρουσιάσει κώδικα 12 σημείων προστασίας από τον καρκίνο, όχι μόνο με τις προφανείς συμβουλές όπως το κάπνισμα, αλλά και κάποιες πιο… ψαγμένες επιλογές! Ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου καταρτίστηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία για την Έρευνα στον Καρκίνο (IARC), έναν ερευνητικό φορέα με έδρα τη Λυόν ο οποίος υπάγεται στον ΠΟΥ. «Η λίστα συγκεντρώνει περισσότερα από 10 χρόνια συλλογής επιστημονικών δεδομένων» λέει ο Γιοακίμ Σούτζ, μέλος της συντακτικής ομάδας».

ESPRESSO: Δικαίωση για απλήρωτους ηθοποιούς!
«Θυμίζει... στούντιο πλέον η Ευελπίδων, με τους δεκάδες ηθοποιούς που συνωστίζονται στις αίθουσες του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Αθήνας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα ετών! Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 25 γνωστοί ηθοποιοί «πέτυχαν» δικαστική απόφαση που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσίας της εταιρίας παραγωγής Άνωση A.Ε., εξασφαλίζοντας και προσωρινή διαταγή για συντηρητική κατάσχεση», γράφει η εφημερίδα.

ΚΟNTRA NEWS: Παρεμβαίνει η δικαιοσύνη για το σκάνδαλο στην τράπεζα Αττικής
«Οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν τις προσεχείς μέρες την πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το δάνειο του 1,5 εκατομμυρίου το οποίο έχει πάρει από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και το οποίο δεν έχει πληρωθεί», γράφει η εφημερίδα.

PRESS TIME: Το έγκλημα με τα ρωσικά πυροσβεστικά
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ως ελληνικό κράτος, «όχι μόνο δεν πήραμε Ιλιούσιν ή Μπεριέφ, αλλά δεν ανανεώσαμε καν τα Καναντέρ που έχουμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιχειρούμε να σβήσουμε πυρκαγιές με CL215 που αγοράστηκαν το... 1976».

STAR PRESS: Με τα μωρά στη φυλακή η φόνισσα
«Μία 35χρονη γυναίκα βρέθηκε στο χώμα, μία26χρονη ερωμένη, τυφλωμένη από τη ζήλια και την οργή για το σύντροφό της, επειδή επέστρεψε στη γυναίκα του, οδηγήθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής, ενώ 2 παιδιά έμειναν ορφανά. Όσο για τον άνθρωπο που έγιναν αυτά τα απίστευτα γεγονότα τα τελευταία 24ωρα, από τις δύο γυναίκες που τον διεκδικούσαν, τον 41χρονο Γιάννη, ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων, αυτός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία για την επίθεση με καραμπίνα εναντίον του μέλλοντα πεθερού του και της συντρόφου του, παραδεχόμενος, μετά το κακό που έγινε, ότι έκανε πολλά μεγάλα λάθη», γράφει η εφημερίδα.

THESSNEWS: Οι παιδεραστές είναι δίπλα μας
«Αυξήθηκαν οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, κατόπιν καταγγελιών στην ΕΛ.ΑΣ.Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, μέσα στην τελευταία τετραετία, εκδικάστηκαν συνολικά 24 υποθέσεις. Αποτέλεσμα: 23 καταδικαστικές αποφάσεις και μόλις μία αθώωση», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΑΓΟΡΑ: «Μαύρος» Σεπτέμβρης για τους συνταξιούχους
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Θα δοθούν μόνο τέσσερις άδειες»
Η ΑΞIA: Γκρίζα σύννεφα
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πού έκατσε η μπίλια του ΕΝΦΙΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επτά φάκελοι – «φωτιά» στο ΣΔΟΕ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Έρχεται η απόλυτη ανατροπή στα εργασιακά