Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, τον γενικό διευθυντή και δύο νομικών συμβούλων του Οργανισμού, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

Στη συμφωνία προβλέπεται η εκταμίευση κονδυλίων με στόχο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου των εργαζομένων, καθώς και η εκπόνηση από μέρους της διοίκησης του Οργανισμού ενός οργανωμένο σχεδίου εξυγίανσής του μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χ. Στεφανίδης, δήλωσε στη voria.gr, ότι η πρόταση που κατέθεσε, η οποία έγινε δεκτή, προβλέπει την καταβολή από πλευράς της διοίκησης προς τους εργαζόμενους του 18% των εσόδων από τα εισιτήρια για τον Σεπτέμβριο (περίπου 5 εκατ. ευρώ - 4 εκατ. μετά την αφαίρεση του ΦΠΑ). Ακόμη, μέρος των δύο δόσεων των αντισταθμιστικών του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου (μένει να συμφωνηθεί το ακριβές ποσό) θα καταβληθεί για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Επίσης, συμφωνήθηκε συνάντηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, πριν από τη ΔΕΘ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω κινητοποιήσεων.