Οικονομικά είναι τα περισσότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Μάλιστα, κάποιοι ανακάλυψαν, όψιμα, τα κόκκινα δάνεια.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χαράτσι στα… ψίχουλα τρίτεκνων, πολύτεκνων
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έπεσαν από τα σύννεφα χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, όταν διαπίστωσαν αυτές τις ημέρες ότι ειδικό οικογενειακό επίδομα που τους καταβλήθηκε από τον ΟΓΑ ήταν πρώτη φορά μειωμένο κατά 3,6% επειδή ο οργανισμός τους επέβαλε τέλος χαρτοσήμου!».

ΕΘΝΟΣ: Ασπίδα για 146.000 ασφαλισμένους
Η εφημερίδα σημειώνει: «τριετές πλέγμα προστασίας για όσους συνταξιοδοτηθούν από φέτος έως το 2018. Πώς αποκλιμακώνονται τα οφέλη ανάλογα με το έτος αποχώρησης. Μόνιμο μπόνους για τους ασφαλισμένους των Ειδικών Ταμείων. Κερδισμένοι όσοι φεύγουν με διαδοχική ασφάλιση».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έρχεται Παγκόσμιος Πόλεμος το 2017
Η εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα της ερντογανικής Yeni Safak, η οποία αναφέρει: «"Επιλέγουμε να μεγαλώσουμε και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Τώρα εισερχόμαστε σε μια περίοδο αποκατάστασης. Αυτή θα είναι η γραμμή άμυνάς μας. Μετά τις 15 Ιουλίου πρέπει να προετοιμαστούμε για ανοιχτό πόλεμο. Το 2017 ίσως να είναι το έτος μιας ιστορικής αναμέτρησης, ενός είδους αποκαλυπτικού πολέμου". Το 2017 λοιπόν περιμένει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σαν εκείνον που περιγράφει η Αποκάλυψη. Δηλαδή αναμένει ένα Παγκόσμιο Πόλεμο ακριβώς επειδή η Τουρκία δεν μεγαλώνει άλλο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώστε τον ΕΝΦΙΑ διορθώνοντας λάθη στο Ε9
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποια σημεία της δήλωσης Ε9 πρέπει να ελέγξετε για να εντοπίσετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις που αυξάνουν το φόρο ακινήτων. Σε ημιτελή κτίρια, αγροτεμάχια και ζητήματα κυριότητας ή συνιδιοκτησίας εντοπίζονται τα περισσότερα λάθη. Πώς θα υποβάλετε τροποποιητικές δηλώσεις πληρώνοντας μειωμένο πρόστιμο 50 ευρώ».

Η ΑΥΓΗ: Η διαφάνεια φέρνει έσοδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών χρησιμοποίησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης χθες στη Βουλή για να αποδείξει ότι η διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση μόνο για την κατασκευή τεσσάρων οδικών αξόνων –την Ιόνια και την Ολυμπία οδό, τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος και τον Μωρέα απέφερε κέρδη 76,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στον μαυροπίνακα σχολάρχες και Ν.Δ.
Η εφημερίδα γράφει ότι: «χέρι χέρι με τους σχολάρχες επιχειρηματίες προχωρά η Ν.Δ., προωθώντας το νεοφιλελεύθερο δόγμα της πλήρους εργασιακής απελευθέρωσης και στον χώρο της Παιδείας. Η «Εφ. Συν.» παρουσιάζει τις θέσεις των κομμάτων για το θέμα, ενώ η κυβέρνηση μιλά για ρυθμίσεις που διασφαλίζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και την αξιοπιστία των ιδιωτικών σχολείων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράταση για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δίνεται η ευκαιρία στους φορολογουμένους να διορθώσουν τις δηλώσεις ακινήτων (Ε9) από το 2010 και μετά, πληρώνοντας μισό πρόστιμο για κάθε έτος και αποφεύγοντας φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Νέο αλαλούμ με τα προσφυγόπουλα
Όπως γράφει η εφημερίδα «η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία φαίνεται πως θα είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι από τον Σεπτέμβριο. Ήδη πολλοί δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα σχολικής στέγης είναι τεράστια και ότι λόγω έλλειψης χώρων κινδυνεύουν τη νέα σχολική χρονιά να μείνουν εκτός πολλά Ελληνόπουλα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κώδικας» σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο νέος «Κώδικας Δεοντολογίας» των τραπεζών για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων εντάσσεται στο νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση, το οποίο ανοίγει το δρόμο για τους πλειστηριασμούς και της α’ κατοικίας».

ΤΑ ΝΕΑ: Περσινά ξινά σταφύλια
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το κόψιμο του ΕΚΑΣ ήταν «ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ακυρώνοντας όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία. Έτσι ξεκίνησε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος για οικονομική κατάρρευση του ΟΑΣΘ
«Συνάντηση με τον Σπίρτζη ζητούν οι εργαζόμενοι. Συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, με τη συμμετοχή και της διοίκησης του ΟΑΣΘ, προκειμένου “οι αρμόδιοι της κυβέρνησης να πάρουν θέση σε σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Οργανισμό”, ζητούν οι εργαζόμενοι», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Το κόλπο πίσω από Στουρνάρα
Η εφημερίδα γράφει ότι «το σύστημα αδειάζει Κυριάκο, Φώφη και Σταύρο και αναζητά τον νέο εκλεκτό της τρόϊκας. Οι προσπάθειες να φράξουν τον δρόμο στον Τσίπρα και να επανέλθουν στον αφρό τα απομεινάρια του εκσυγχρονισμού».

ESPRESSO: Απίθανο «μωρό» για τον ΛΕ-ΠΑ
«Η εκρηκτική Αθηνά Χρυσάντοβα, που ασχολείται με το μόντελινγκ, γνωρίστηκε με τον Λευτέρη Πανταζή στην Κω και έχει καταφέρει να προκαλέσει ταραχή στην καρδιά του δημοφιλούς τραγουδιστή», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Δεν έδειρα τον Άκη
Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις Γρηγοράκου στις οποίες λέει ότι “«δεύτερο δικαστήριο, εκτός από τους παιδεραστές και τους βιαστές, δεν πρόκειται να στήσω»” και κάνει λόγο για «κατευθυνόμενη ενέργεια που θα μπορούσε να αναστείλει την επικείμενη αποφυλάκισή του».

KONTRA NEWS: Πως θα σώσετε τα σπίτια σας από τα νύχια των τοκογλύφων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον εφιάλτη να χάσουν το σπίτι τους. Τα έξι χρόνια μνημονίου έχουν εξαθλιώσει μεγάλα κοινωνικά στρώματα με αποτέλεσμα κάποιοι να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

STAR PRESS: Κόλαση με Άραβες και γνωστά μοντέλα
«Έλληνες επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, τηλεπαρουσιάστριες, μοντέλα, νεαρές αιθέριες υπάρξεις, συνωστίζονται στο νησί όπου όλα επιτρέπονται: Η κοκαΐνη, αλλά και πάσης φύσεως ναρκωτικά, γίνονται ανάρπαστα. Οι εγχώριες πόρνες πολυτελείας αλλά και κάποιες που καταφτάνουν κατά παραγγελία από τις αθηναϊκές πίστες και πασαρέλες για ειδικούς πελάτες, ζουν νύχτες ακολασίας σε πάρτι οργίων που διοργανώνονται σε πολυτελείς βίλες και σουίτες ξενοδοχείων», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Καμπανάκι και τον Αύγουστο
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αρκούσε η κακή επίδοση στο σκέλος των εσόδων τον Ιούλιο για να εξαφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος της υπέρβασης που είχε χτιστεί από τις αρχές του χρόνου έναντι των στόχων του προϋπολογισμού».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: SOS για τον τουρισμό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Κύπρος, Κροατία, Τουρκία διαθέτουν το καλύτερο φορολογικό καθεστώς. Τα πρόσφατα μέτρα και το οικονομικό περιβάλλον διώχνουν τους επενδυτές. Στόχος για το 2021 τα τουριστικά έσοδα να φθάσουν τα 19,6 δισ. ευρώ».