Δήμαρχος (ο Δημήτρης Καραστέργιος της Δεσκάτης), οδήγησε ασθενοφόρο για να μεταφέρει μοτοσικλετιστή, θύμα τροχαίου στο νοσοκομείο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα!


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά το μεσημέρι βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου κι όταν είδε τον νεαρό, μες στα αίματα, αποφάσισε να δράσει:

«Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε.

Έτσι πήρε την απόφαση να οδηγήσει αυτός το ασθενοφόρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής συνάντησε συγχωριανό του, συνταξιούχο οδηγό ασθενοφόρου και του παρέδωσε το όχημα, ενώ μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω βρήκαν, τυχαία τον κανονικό οδηγό, που είχε ρεπό κι ανέλαβε αυτός να οδηγήσει ως το νοσοκομείο!

Να σημειωθεί ότι η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χλμ.

Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.


Ο δήμαρχος Δεσκάτης επισημαίνει ότι οι πολίτες του δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας. Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση - για να μην θρηνήσουμε θύματα - να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.



Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και να αντικατασταθεί το παλιό ασθενοφόρο με ένα από τα καινούργια οχήματα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία.