[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Φοροδιαφυγή από... αυτοσχέδια hostel καταγγέλλουν οι μεσίτεςΜεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή καταγγέλλουν εκπρόσωποι μεσιτικών γραφείων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τα μετατρέπουν σε επιπλωμένα ενοικιαζόμενα για τουρίστες και τα δίνουν με τη μέρα.


Παρόμοιες "επιχειρήσεις" έχουν εντοπιστεί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και παραθεριστικές περιοχές. Τα διαμερίσματα προτιμώνται κυρίως από Ισπανούς, Ιταλούς και Γάλλους και διατίθενται έναντι τιμήματος χωρίς αποδείξεις η τιμολόγια. Η δε μίσθωση γίνεται μέσω Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το νόμο, κάθε μίσθωση πρέπει να καταχωρείται υποχρεωτικά στο Taxis. Όταν όμως ο μισθωτής είναι κάποιος ξένος υπήκοος, ο οποίος δεν πρόκειται να δηλώσει την σχετική δαπάνη στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσει η εφορία να προβεί σε διασταυρώσεις των στοιχείων, είναι πολύ ευκολότερο για τον ιδιοκτήτη να δηλώσει π.χ. μια – δύο μισθώσεις από τις 30 που μπορεί να πραγματοποιήσουν σε ένα έτος. Τα υπόλοιπα είναι "μαύρα λεφτά" στην τσέπη επιτήδειων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών αναζητά επαφές με τις διαδυκτιακές πλατφόρμες ενοικίασης και πληρωμών (όπως το pay pal) για να φθάσει στους φοροφυγάδες. Ειδικά στα νησιά νοικιάζονται, χωρίς να δηλώνονται, πολυτελείς βίλες, έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]