Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΜε το... σχέδιο Βαρουφάκη για την κρίση ασχολούνται, σήμερα, αρκετές εφημερίδες. Μάλιστα, μία που υποστηρίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού, θεωρεί πως ήταν λάθος η επιλογή του να μη βγούμε το 2015 από την Ευρωζώνη, αλλά... εξακολουθεί να στηρίζει τις επιλογές του.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Νέο δημοψήφισμα ετοιμάζει η κυβέρνηση
Η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες και λέει ότι ετοιμάζεται δημοψήφισμα "για την θέσπιση της απλής αναλογικής! Βλέποντας ο πρωθυπουργός το ΠΑΣΟΚ να μην ενδίδει στις ορέξεις του, δηλαδή στην απλή αναλογική με διατήρηση του ορίου εισόδου στην Βουλή 3% είναι ξεκάθαρο πως η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία που ορίζεται μέσα στον Ιούλιο, πολύ δύσκολα θα έχει ευτυχές αποτέλεσμα..."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θου,Κύριε! Στοιχεία-σοκ: Σε πλήρη αποσύνθεση, ελέω των άγριων Μνημονίων, η Δημόσια Υγεία".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός λειτουργίας τα μισά κρεβάτια Εντατικής. Έφυγαν 4.000 υπάλληλοι σε έναν χρόνο χωρίς αντικατάσταση" και συμπληρώνει ότι "κοινό μυστικό στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι ότι προτεραιότητα για εισαγωγή στην Εντατική έχουν όσοι είναι έως 50 ετών, καθώς από τις συνολικά 578 κλίνες Εντατικής οι 220 είναι κλειστές, στερώντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα του ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να δώσουν μάχη για τη ζωή τους".

ΕΘΝΟΣ: "Καθίζηση βάσεων στις Πανελλαδικές".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθοδική διαγράφεται η πορεία των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων του μηχανογραφικού, όπως Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές, Οικονομικές και Πληροφορικής ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν τμήματα που θα πιάσουν...πάτο και θα βρεθούν σε ιστορικά χαμηλά, όπως για παράδειγμα τα Παιδαγωγικά, όπου θα παρατηρηθεί το φαινόμενο σε ορισμένα από αυτά να εισαχθούν φοιτητές με λιγότερα από 9.000 με 10.000 μόρια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πραξικόπημα με στρατό στο δρόμο και νέα δραχμή προετοίμαζε ο Βαρουφάκης
"Το Μάρτιο του 2015, ο ορθογράφος Ambrose Evans-Pritchard, της βρετανικής Telegraph, "ανακάλυψε" τα σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της δραχμής! "Τα σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της Ελλάδας είναι έτοιμα. Το χαρτονόμισμα των 50 δραχμών φιλοξενεί τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Μαρξιστή φιλόσοφο και ορκισμένο εχθρό των ιδιωτικοποιήσεων. Ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης -φωνή του Ελληνισμού που κοιτά προς τη Δύση- θα βρίσκεται στο χαρτονόμισμα των 200 δραχμών. Τα χαρτονομίσματα φτάνουν μέχρι τις 10.000 δραχμές, μια σοφή προφύλαξη στην περίπτωση που υπάρξει ένα σοκ υπερπληθωρισμού καθώς η Ελλάδα θα διαλύεται από την παγίδα πληθωρισμού του χρέους με μεγάλη ταχύτητα", γράφει στην αρχή του άρθρου ο EvansPritchard", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χάρτης βάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "επιστρέφει στα ιστορικά υψηλά της η Ιατρική, μετά τις απώλειες μορίων που δέχτηκε την προηγούμενη χρονιά. Φέτος, όμως η άνοδος στα μόρια δεν είναι καθολική, με τις υπόλοιπες δημοφιλείς σχολές, όπως οι Πολυτεχνικές και οι Νομικές, να βλέπουν τις δικές τους βάσεις είτε να παραμένουν στα ίδια επίπεδα είτε να κερδίζουν ελάχιστα μόρια".

ΕΣΤΙΑ: "Ευθύνη Τσίπρα και όχι Βαρουφάκη".
Η εφημερίδα θέτει το εξής ερώτημα: "Μήπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης αποτελεί τον ιδανικό «αποδιοπομπαίο τράγο», και υπεύθυνος για την πολύ αρνητική εξέλιξη στην πορεία τής χώρας είναι αυτός που ακολούθησε το «Πλάνο Γ» που, τελικώς, εφαρμόσθηκε; Ο έχων την ευθύνη και για τον διορισμό Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών, Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας;".

Η ΑΥΓΗ: "SOS από εισαγγελέα για παραγραφή".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμα κινδύνου για τη (μη ) ολοκλήρωση της δίκης των 64 κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens, υπόθεση που χαρακτηρίστηκε και ως "σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης", το οποίο αγγίζει και τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα αυτή την περίοδο, εξέπεμψε ο εισαγγελέας καθώς η εκδίκαση αναβλήθηκε εκ νέου δι' ασήμαντον -κωμική αφορμή: Τη μη μετάφραση του βουλεύματος στα γαλλικά και τα γερμανικά για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους οκτώ μήνες μετά την έκδοσή του!"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σκάνδαλο Siemens: παραγραφή προ των πυλών".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξεκίνησε χθες και πάλι η δίκη των κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες από την προηγούμενη συνεδρίαση και η επόμενη ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πολιτική θύελλα προκάλεσε το Plan B".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολιτική θύελλα πυροδότησαν, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη, οι αποκαλύψεις του στενού συνεργάτη του κ. Γ. Βαρουφάκη, κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, για το σχέδιο Β, που οδηγούσε σε μετάβαση σε εθνικό νόμισμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο ΦΠΑ αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς 
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "τρόφιμα που στην Ελλάδα υπάγονται στο 24% στη Γαλλία ή την Αγγλία επιβαρύνονται με 5,5% έως 0% Διπλάσιο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας πληρώνουν για τα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ οι τσακισμένοι από τη μακροχρόνια ύφεση έλληνες καταναλωτές, σε σύγκριση με τους πολίτες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο η συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε συγκέντρωση στα Προπύλαια,αύριο Πέμπτη στις 8 μμ και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν η ΕΕΔΥΕ και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εργατικά συνδικάτα, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία. Αντίστοιχη διαδήλωση διοργανώνουν την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή σε Λάρισα και Χανιά".

ΤΑ ΝΕΑ: "ΣΥΡΙΖΑ εναντίον (πρώην) ΣΥΡΙΖΑ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η θλιβερή ανάμνηση των πανηγυρισμών στου ΣΥΡΙΖΑ για το Όχι που έγινε Ναι και όσα έφεραν τη χώρα στο παρά ένα της κατάρρευσης φαίνεται πως θα μας απασχολούν για καιρό. Στην πρώτη επέτειο της μεγάλης πολιτικής απάτης ξαναβγήκαν στα κάγκελα πρώην και νυν και ο σπαραγμός τους δεν έχει όρια, ενώ η αντιπολίτευση επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προκαταρκτική για το δρόμο Ποτίδαια – Κασσανδρεία
Η εφημερίδα τονίζει: "Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη συμπληρωματική σύμβαση, κόστους 10,8 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη για την κατασκευή του δρόμου Ποτίδαιας - Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης".

ESPRESSO: Της τρελής στη δίκη του Αίαντα
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δίκη για το διαζύγιο του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου με την Δέσποινα Παπαθανασίου και το τι καταμαρτυρά ο ένας στον άλλον.

FREDDO: Δίνω μάχη για τη ζωή μου
Η εφημερίδα τονίζει: "Σε έναν θάλαμο του δημόσιου νοσοκομείου «Μεταξά», μαζί με άλλους δύο ασθενείς, με τη γυναίκα της ζωής του, Λία, στο προσκεφάλι του και σωληνάκια στο χέρι και τη μύτη, ο σκληρός «ταξίαρχος Θεοχάρης» της ελληνικής τηλεόρασης περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του".

KONTRA NEWS: "Την πατήσαμε! Κρίμα που δεν φύγαμε τον Μάρτη του 2015 από την ευρωζώνη".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση είχε το 2015 έτοιμο σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή τότε σίγουρα την πατήσαμε που δεν εγκαταλείψαμε εγκαίρως όπως θα έπρεπε, το Γερμανικό φρενοκομείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

STAR PRESS: Ψάρευαν ανήλικες στο όνομα του Πλούταρχου
"Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, μετά την αποκάλυψη ότι άγνωστοι χρησιμοποιούν το όνομά του στα μέσα δικτύωσης για να κλείνουν ραντεβού με ανήλικες, αλλά και να πουλάνε διαφημιστικά πακέτα", γράφει η εφημερίδα.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καυτό καλοκαίρι στην Ε.Ε.".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολλά και σοβαρά οικονομικά και πολιτικά μέτωπα καλείται να αντιμετωπίσει κατά τους προσεχείς ημέρες η ηγεσία της Κομισιόν. Έντονες αναταράξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Απόλυτη καταιγίδα για τις ιταλικές τράπεζες, που βουλιάζουν από "κόκκινα"δάνεια 360 δισ. ευρώ. SOS για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη Βρετανία λόγω Brexit εκπέμπει η Τράπεζα της Αγγλίας. Επίθεση Γιούνκερ κατά των "αποστατών" Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον. Κυρώσεις βλέπει η Κομισιόν κατά Ισπανίας-Πορτογαλίας για τα υπερβολικά δημόσια ελλείμματα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο" χρήμα στα γκισέ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα κεφάλαια που θα κατατίθενται στο εξής δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς. Στόχος η επανατοποθέτηση των χρημάτων που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες".

Σχόλια