Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Το θέμα της κάρτας αλληλεγγύης επιλέγουν αρκετές εφημερίδες, σήμερα, για να το κάνουν βασικό στα πρωτοσέλιδά τους. Όλες -εκτός μιας- μιλούν για ελεημοσύνη.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ στην Ελλάδα ο Ερντογάν
«Το καθεστώς Ερντογάν και στην περίπτωση των 8 Τούρκων που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και στην περίπτωση των προσφύγων (από χτες άρχισε και πάλι να στέλνει εκατοντάδες στα ελληνικά νησιά), έδειξε τις διαθέσεις του...» γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πολύ αργά για δάκρυα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται –τώρα- να λύσει με ελεημοσύνες τα φοβερά προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ποιο σκληρό Μνημόνιο όλων των εποχών (που εφαρμόζει). Παρηγοριά στον άρρωστο με τα… γνωστά και τετριμμένα για τους ανασφάλιστους. Ξαναζεσταμένο φαγητό με δωρεάν γεύματα για άπορους μαθητές στα σχολεία».

ΕΘΝΟΣ: «Ο νέος χάρτης των μισθών στο Δημόσιο»
Η εφημερίδα σημειώνει: «οι ανατροπές από την ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στις βασικές αποδοχές. Ποια επιδόματα διατηρούνται. Τι θα ισχύσει για τους ενστόλους. Σχέδιο για νέο ειδικό μισθολόγιο στις οικονομικές υπηρεσίες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διπλό μπόνους στη φοροδιαφυγή»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οδηγούν σε οριστική παραγραφή την πλειοψηφία από τις 36.000 εκκρεμείς υποθέσεις φορολογικών ελέγχων του ΣΔΟΕ. «Παγώνουν» ξανά την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

ΕΣΤΙΑ: «Όταν ο κ. Τσίπρας διάβασε Ρουσσώ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στα μέσα του 18ου αιώνος, η Βρεταννία ζούσε μία έντονη περίοδο της ιστορίας της. Ο περιβόητος «Πόλεμος του Αυτιού του Τζένκινς» (1739-1748) έναντι της Ισπανίας είχε τελειώσει με σημαντικές απώλειες για το βρεταννικά στρατεύματα και το 1755 ξεκινούσε ο Επταετής Πόλεμος».

Η ΑΥΓΗ: «5 ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «και 7 άμεσες προτεραιότητες για να κλείσει η «μεγάλη κοινωνική πληγή» που άνοιξε η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Από 1η Αυγούστου δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους. Συγκεκριμένες δεσμεύσεις με ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών άμεσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πακέτο μέτρων υπέρ αδυνάτων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το κοινωνικό κράτος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των πληγέντων από την κρίση και των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «εναντίον της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την επιχείρηση για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, ουσιαστικά καταδίκασε την επιχείρηση».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η επέμβαση έγινε εκ των υστέρων
Στην εκκένωση κτιρίων της Θεσσαλονίκης από καταληψίες αναφέρεται η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «η Ελληνική Αστυνομία, που αδράνησε για τη δράοη των "No Borders" στο ΑΠΘ και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως παρατήρησε η αρμόδια εισαγγελέας, ενεργοποιήθηκε ξαφνικά χθες και έπιασε στον ύπνο τους αντιεξουσιαστές που είχαν καταλάβει τρία κτίρια».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βαφτίζουν «κοινωνική πολιτική» την πολιτική φτωχοποίησης»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: ΚΚΕ: «Η λεγόμενη «κοινωνική πολιτική» είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου»

ΤΑ ΝΕΑ: «Προσφέρουν ψίχουλα αντί κοινωνικής πολιτικής»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, η κυβέρνηση δεν διστάζει να υπόσχεται ακόμη και παροχές που αντιστοιχούν σε ψίχουλα ως αντιστάθμισμα στο άγριο κούρεμα των εισοδημάτων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιχείρηση «σκούπα» σε καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη
Στις χθεσινές εκκενώσεις των καταλήψεων αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: «Σε περισσότερες από 70 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε τρία υπό κατάληψη κτίρια της Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική έφοδος στα καταληφθέντα -από άτομα, προσκείμενα στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο- κτίρια ξεκίνησε κατά τις πρωινές ώρες. Δεκάδες αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της ΓΑΔΘ περικύκλωσαν από νωρίς τα οικήματα και εισέβαλαν στο εσωτερικό τους».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ηγεμονικό παιχνίδι»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι προτάσεις του πρωθυπουργού στοχεύουν σε σταθερές κυβερνήσεις τετραετίας, καθιέρωση δημοψηφισμάτων, αντιμετώπιση της πολιτικής διαφθοράς. Αμηχανία δείχνει η στάση της αντιπολίτευσης».

ESPRESSO: SEX μαθήματα από Ελληνίδες πορνοστάρ
“Η Μαρία Αλεξάνδρου και τα άλλα κορίτσια του Σειρηνάκη διδάσκουν τα μυστικά για στοματικό, «οθωμανικό» και «ένα στα γρήγορα»”, γράφει η εφημερίδα για τη νέα τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζουν τα γνωστά ελληνικά στούντιο πορνοταινιών.

FREDDO: ΟΡΓΙΑ με ζευγάρια στην Κρήτη
«Οι swingers θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην Κρήτη με όργια χλιδής, που κοστίζουν κοντά στα 5.000 ευρώ! Η τελευταία... λέξη της μόδας στο σεξ, που κερδίζει διαρκώς φανατικούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο, είναι η ανταλλαγή συντρόφων. Μάλιστα, οι απανταχού swingers έχουν αρχίσει να οργανώνονται τόσο πολύ, που πλέον έχουν φτιάξει δικές τους κοινότητες, μέσω των οποίων επικοινωνούν και ανταλλάσσουν απόψεις» μας ενημερώνει η εφημερίδα.

STAR PRESS: ΕΚΑΝΑΝ τον πόνο τους γιορτή
Η εφημερίδα αναφέρεται στους συγγενείς του τραγουδιστή Π. Παντελίδη που δέχτηκαν, χθες, στο σπίτι, φαν του.

VOICE: «Το μεγάλο φιάσκο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η τραπεζοκρατία παρέμεινε ατάραχη στη θέση της, επέτρεψε την έξοδο από τη χώρα 38 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και χρηματοδότησε με διαφημίσεις 45 εκατ. ευρώ τα media της διαπλοκής τα οποία υπονόμευαν ανοικτά την κυβέρνηση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παροχές με αστερίσκους»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «παροχές προς τους ασθενέστερους κομμένες και ραμμένες στα ασφυκτικά όρια του προϋπολογισμού ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, το εισόδημα που χάθηκε θα αναπληρωθεί σε πολύ περιορισμένο βαθμό».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Deal προ των πυλών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κοντά σε συμφωνία για διάσωση του Μαρινόπουλου. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τραπεζών με τον όμιλο Σκλαβενίτη. Σενάρια για εμπλοκή του Καναδού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα της Fairfax. Όλα ανοιχτά και για συμμετοχή ξένων funds».

Σχόλια